Programma

Wat betekent de Brexit voor concerten van Engelse artiesten?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat betekent de Brexit voor concerten van Engelse artiesten?

Hoe moet dat straks met al die festivals en concertzalen die gevuld worden door Britse bands? Jan-Willem en Jeroen bellen met concertpromotor bij Mojo, Ruben Brouwer, die de muzikale gevolgen van de Brexit op de voet volgt.

Kunnen we straks nog genieten van concerten van bijvoorbeeld Coldplay, Queen en Radiohead? Volgens Ruben Brouwer hoeven we ons geen zorgen te maken.

Goede voorbereiding is het halve werk

Er vallen volgens hem nog geen gaten in de concertagenda. "Zeker dit jaar niet, maar we verwachten de jaren daarna ook niet. We zijn vooralsnog positief." Gaan we er dan echt niks van merken, of zijn evenementenbureaus goed voorbereid? "We volgen het al jaren. We waren met name bezorgd dat er een no-deal Brexit zou komen. We doen zo'n 4 duizend shows per jaar, waarvan zeker 25% brits is. We hebben het daarom op de voet gevolgd en hebben ons goed voorbereid."

Belangen bij concert

Hoe zit het nu en in de toekomst met onderstaande punten die van belang zijn bij een concert? Ruben vertelt zijn visie in het interview, dat je hieronder terug kunt luisteren.

1. Artiesten en crew zonder gedoe nederland in

2. Werkvergunningen voor de artiesten

3. Transport van spullen en douanebeperkingen

Wat gaat de brexit betekenen voor concerten van Engelse artiesten?

JAN-WILLEM START OP!

Je hoort Jan-Willem en Jeroen van maandag tot en met vrijdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie