Programma

Meidengroep Frizzle Sizzle zat in Kinderen voor Kinderen

  1. Nieuwschevron right
  2. Meidengroep Frizzle Sizzle zat in Kinderen voor Kinderen

Desiree is een '90s baby, maar neemt niet weg dat ze ontzettend fan is van Kinderen voor Kinderen uit de jaren 80!

"Er is een ding uit de jaren 80 dat ik van a tot z ken: Kinderen voor Kinderen", vertelt Desiree. "Ik heb dit in de jaren 90 helemaal kapot gebinged op de videobanden. Ik wilde zo'n kinderen voor kinderen meisje zijn." Voor sommige artiesten is het een goede start geweest voor de carrière. "Neem bijvoorbeeld MEAU, maar ook Laura Vlasblom. Zij werd later populair met Frizzle Sizzle.

Frizzle Sizzle

De gezusters Laura en Karin Vlasblom vormen samen met de twee vriendinnen Mandy Huydts en Marion Keller de meidengroep Frizzle Sizzle. In 1986 doen ze mee met het Eurovisie Songfestival en met het nummer Alles Heeft Een Ritme behalen ze de dertiende plaats. De vier dames scoren nog enkele hits, slepen een Zilveren Harp in de wacht, maar in 1989 scheiden de dames dan toch ieder hun eigen weg.

Luister hieronder naar het fragment:

One'sy in Kinderen voor Kinderen Festival

Wist je misschien niet, maar One'sy heeft vroeger ook een rol gehad in Kinderen voor Kinderen! "In 1989 deed ik mee aan het Kinderen voor Kinderen Festival! Samen met andere Amsterdamse kinderen zongen we liedjes van Kinderen voor Kinderen. Waaronder 'Tweedehands Jas'", vertelt ze. Spot jij kleine One’sy in onderstaande video?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'80s Achtdaagse op NPO Radio 2

Van a-ha tot ZZ Top, van Doe Maar tot de Dolly Dots: NPO Radio 2 staat van vrijdag 18 tot en met vrijdag 25 februari acht dagen lang in het teken van de ‘80s Achtdaagse met alleen maar muziek uit de jaren 80.

Ster advertentie
Ster advertentie