Programma

Art Rooijakkers, Kluun en Leon Verdonschot over ‘Het Bruce Genootschap’

  1. Nieuwschevron right
  2. Art Rooijakkers, Kluun en Leon Verdonschot over ‘Het Bruce Genootschap’

Presentator Art Rooijakkers, schrijver Kluun en journalist Leon Verdonschot hebben een club waarin de liefde voor Springsteen groots wordt gevierd.

In de Springsteen podcast zoekt podcastmaker Bas Louissen mensen op die groot fan zijn van popicoon Bruce Springsteen. Er klinkt vaak kritiek op deze groep fans, want ze zouden last hebben van een irritant soort zendingsdrang. Te pas en te onpas verkondigen zij de liefde voor hun grote held.

Gezamenlijk concert bezoeken

Bas Louissen is ook zo’n fan. En waar hij in de vorige aflevering al mensen opzocht die, in tegenstelling tot hem, een groot podium hebben waar ze hun liefde voor Springsteen kunnen uiten, gaat hij nu langs bij een club waar de liefde voor The Boss gedeeld wordt. Hierin zitten presentator Art Rooijakkers, schrijver Kluun en journalist Leon Verdonschot. Zij noemen de club: ‘Het Bruce Genootschap’, waarin de liefde voor hun artiest groots wordt gevierd. Gezamenlijk bezoeken zij zoveel mogelijk concerten in binnen- en buitenland. Ook vertellen zij een mooi verhaal toen zij een documentaire over Springsteen maakten, maar opeens belandden aan de dinertafel met de E Street Band.

#5 - De vriendengroep - Springsteen podcast

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Springsteen Podcast

In 'Springsteen Podcast' onderzoekt Bas Louissen, bekend van de podcast 'Man man man', de wereld van de Springsteen-fans. Wat is het in Bruce Springsteen dat zijn fans zo intens zijn? Dat hij zo bewonderd wordt? En dat ze geen genoeg van zijn muziek kunnen krijgen? Bas spreekt met diehard fans die Bruce vaak live hebben zien spelen, die hem hebben ontmoet en die bij hem in de kleedkamer hebben gezeten, om op zoek te gaan naar wat hen verbindt. Daarnaast spreekt Bas met leden van de fanclub en een aantal bekende fans: Gerard Ekdom, Frans Timmermans, Kluun, Art Rooijakkers, Leon Verdonschot en Tim Akkerman. 'Springsteen Podcast' is vanaf woensdag 26 mei wekelijks te beluisteren via je favoriete podcast app en de NPO Radio 2-app.

Foto omslag: BNNVARA

Ster advertentie
Ster advertentie