Programma

Directeur Metropole Orkest over winnen Grammy Award

  1. Nieuwschevron right
  2. Directeur Metropole Orkest over winnen Grammy Award

Het Metropole Orkest heeft een Grammy Award gewonnen voor het nummer 'All Night Long' met de Britse multi-instrumentalist Jacob Collier en a-capellagroep Take 6. Jan-Willem en Jeroen praten met de directeur van het orkest: Jan Geert Vierkant.

Het orkest won de Grammy voor de categorie beste arrangementen. Het is niet de eerste keer dat ze in de prijzen zijn gevallen tijdens het jaarlijks evenement. Het Metropole Orkest heeft maar liefst twintig nominaties gehad voor een Grammy Award. Zondag was de vierde keer dat de muzikanten ook een Award mee naar huis mochten nemen.

'Het is een briljant resultaat geworden'

"Super blij zijn wij", vertelt de directeur. Wat hebben ze aan het arrangement van 'All Night Long' verbouwd? "Jacob Collier is een briljante jongen uit Engeland. Hij is enorm geïnspireerd door Amerikaanse muziek van Quincy Jones met name. Hij heeft samen met het Metropole Orkest en onze dirigent Jules Buckley dat nummer helemaal over de kop gegooid. Het is een briljant resultaat geworden."

Samenwerken

'Hoe ontstaat zo'n samenwerking?', vragen Jeroen en Jan-Willem zich af. "Toen ik drie jaar geleden met Jules Buckley kennismaakte, onze dirigent, heb ik hem gevraagd: met wie wil jij het liefste samenwerken? Hij gaf aan dat dit Jacob Collier was." Hebben ze zo'n bekende reputatie of was Jacob Collier nog niet bekend met het Metropole Orkest?

Je hoort 't hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem en Jeroen van maandag tot en met vrijdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie