Programma
AVROTROS

DI-RECT legt uit hoe Soldier On is gemaakt

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. DI-RECT legt uit hoe Soldier On is gemaakt

Tijd voor een nieuwe Barts Classic Track video én podcast-aflevering! Marcel Veenendaal en Bas van Wageningen van DI-RECT zijn te gast in de Wisseloord Studio om daar samen met Bart hun gigantische hit Soldier On onder de loep te nemen.

Tijdens de coronacrisis groeide ‘Soldier On’ van DI-RECT uit tot een joekel van een hit. Hun grootste ooit zelfs. Zanger Marcel vertelt in welke mineurstemming hij was toen hij de muziek bedacht, en bassist Bas bespreekt uit hoeveel prachtige lagen het nummer is opgebouwd. Want Soldier On is eigenlijk een hele minimalistische track, die op een slimme manier aan de hand van heel veel laagjes en geluiden een mooie volle sound heeft gekregen:

Bekijk hier Barts Classic Track NL #29: DI-RECT - Soldier On

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De video is slechts een gedeelte van de opnames. De uitgebreidere podcast vind je onder de naam ‘Barts Classic Track’ op Apple Podcasts, Spotify en in de NPO Radio 2-app! Of luister hieronder:

#27 - DI-RECT - Soldier On - Barts Classic Track

Abonneer je op de podcast en luister ook gelijk de volledige opnames van onder andere Ilse DeLange, De Dijk, Armin van Buuren en Golden Earring!

Meer Classic Tracks video's van Bart vind je in de YouTube-playlist Barts Classic Track NL.

AAN DE SLAG!

Je hoort Bart Arens elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur met Aan De Slag! op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie