Programma

Rob wenst Belgische Laura succes

  1. Nieuwschevron right
  2. Rob wenst Belgische Laura succes

Vanavond is de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Rob steekt deelneemster Laura nog even een hart onder de riem.

"Heel veel drama"

België treedt als laatste op in de halve finale met 'What's The Pressure' gezongen door Laura Tesoro. Rob belt met zijn Vlaamse radiocollega Peter Van De Veire over het optreden bij de generale repetitie. Volgens hem was Laura achteraf echt wel moe, doordat de generale enorm uitliep. Peter heeft in ieder geval hoop. "Die andere inzendingen zijn hoofdzakelijk vrouwen die allemaal heel slecht geslapen hebben, in de overgang zijn, met zware problemen zitten, en lelijke jurken hebben. Ik denk dat we met ons positieve liedje doorgaan." Rob voegt lachend toe: "Ga gewoon op een bank liggen bij een psychiater. Val ons er niet mee lastig."

Quote

zware problemen en veel lelijke jurken

Peter Van De Veire

Goede performance

Al met al schat Peter de kansen van Laura best positief in. "Het was een goede performance en de noten waren allemaal goed gehaald." Dat is natuurlijk erg belangrijk, want tijdens de generale repetitie worden de punten van de vakjury bepaald.

Nederlands tintje

Aan de Belgische inzending zit overigens ook nog een Nederlands tintje. Wouter van der Goes sprak eerder deze week met Kevin Van der Meer. Hij is een van de backingvocals van Laura. Wouter probeerde Kevin nog om te kopen, maar dat had geen succes. "Voor een tientje kom ik m'n bed niet uit!"

Tegenstanders

In totaal doen er achttien landen mee in de tweede halve finale van het liedjesfestijn. Letland trapt de tweede halve finale af in Stockholm. België staat als laatste op de bühne. Dit is het liedje waarmee onze zuiderburen hopen de finale te behalen. Het nummer heeft in ieder geval een lekkere funky beat en een positieve vibe. Wij duimen voor hen mee!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op Weg Naar De Finale
9 t/m 13 mei, 9.00 - 12.00 uur
Extra uitzending: zaterdag 14 mei, 16.00 - 21.00 uur
DJ: Rob Stenders
#ESF16 #NPORadio2

Ster advertentie
Ster advertentie