Programma

Airpods leveren meer geld op dan het volledige merk Spotify

  1. Nieuwschevron right
  2. Airpods leveren meer geld op dan het volledige merk Spotify

Je ziet het waarschijnlijk steeds meer op straat, mensen met kleine witte stokjes in hun oren. Deze Airpods zijn een gigantisch succes voor Apple. Ze verdienen met de verkoop van deze draadloze oortjes meer dan dat het volledige bedrijf Spotify binnenhaalt!

Techjournalist Kevin Rooke heeft de cijfers naast elkaar gelegd en stelt vast dat de AirPods Apple zelfs meer opleveren dan Spotify, Twitter en Snapchat bij elkaar. Bekijk zijn grafiek hieronder:

Volgens de techjournalist zijn de draadloze oortjes aan een enorme opmars bezig. In 2019 was de opbrengst van AirPods zo'n 12 miljard dollar, wat ongeveer 4,5 procent is van de totale verkoop van Apple. Dit is een toename van 128 procent ten opzichte van de verkoop van AirPods in 2018.

Stijgende lijn

Volgens Rooke is de kans dan ook groot dat de oortjes volgend jaar de opbrengt van taxibedrijf Uber gaan overstijgen. Hij gelooft dat er nog veel ruimte is voor groei. De stijging van de verkoop is namelijk voor een groot deel te wijten aan de nieuwe iPhone-toestellen zonder aux-aansluiting. De verwachting is dat er steeds meer mobiele telefoons zonder fysieke 3.5mm koptelefooningang zullen komen.

​Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie