Programma

Kersthit van 2014?

  1. Nieuwschevron right
  2. Kersthit van 2014?

Gaat 'Real Love' van Tom Odell de kersthit van 2014 worden? Het origineel werd geschreven door John Lennon in 1979, en is al vele malen gecoverd...

Lennon's originele versie

Volgens Beatles-biograaf John T. Marck schreef John Lennon 'Real Love' voor het toneelstuk "The Ballad Of John And Yoko', waar hij eind jaren 70 aan werkte. Lennon nam het nummer voor het eerst op in 1977, thuis, achter de piano. In 1979 en 1980 werkte hij nog aan het nummer, en nam een versie op met gitaar er in, maar liet het daarna liggen.

Releases na dood Lennon

De song bleef in de kast liggen totdat de film Imagine: John Lennon in 1988 uitkwam, en het nummer op de soundtrack terecht kwam. 'Real Love' stond ook nog op het album Acoustic dat in 2004 werd gereleased. De piano-versie verscheen in 1998 op John Lennon Anthology, en later op Working Class Hero: The Definitive Lennon.

Versie van The Beatles

In 1995 werd 'Real Love' (met toestemming van Yoko Ono) opgenomen door de dan nog overgebleven Beatles Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr, en kwam in 1996 uit op het album Anthology 2. Het werd de laatste Beatles-single met een top 40 notering in Amerika.

Covers van Regina Spector en Adam Sandler

Andere artiesten die 'Real Love' coverden zijn Regina Spector en Adam Sandler. Spector neemt het nummer op voor Instant Karma: The Amnesty International Campaign To Save Darfur in 2007. En acteur Adam Sandler covert het nummer voor de film Funny People.

'Real Love' door Tom Odell

Singer-songwriter Tom Odell neemt 'Real Love' op voor een spotje van het Britse warenhuis John Lewis. Gaat de single (die overigens Radio 2 Top Song is) de kersthit van 2014 worden?

Ster advertentie
Ster advertentie