Programma
KRO-NCRV

Dokter Felicia over start griepseizoen en oplopende coronabesmettingen

foto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Dokter Felicia over start griepseizoen en oplopende coronabesmettingen

De 'r' zit weer in de maand, wat betekent dat de griepgolf weer is gestart. Ook de coronabesmettingen weer beginnen op te lopen. Dokter Felicia is te gast in De Wild In De Middag om hierover te praten.

Dokter Felicia is uitgenodigd om te vertellen over de virussen die op dit moment heersen in het land. Felicia legt uit dat je nu twee virussen tegenkomt: "Je ziet dat de griep en corona nu een beetje gemengd is. De gewone griepgolf komt op gang en we zien ook dat de coronabesmettingen weer stijgen. Die griepgolf loopt nu heel langzaam op. Die piek ligt eigenlijk pas eind januari begin februari."

Feit of fabel

Van jongs af aan wordt je al verteld dat het belangrijk is om je warm aan te kleden als je de deur uitgaat. Dokter Felicia legt uit dat dit niet waar is: "Je hoeft je echt niet warmer te kleden om niet verkouden te worden. Verkoudheid is namelijk gewoon virus afhankelijk. De kans dat jij ziek wordt van iemand die in je gezicht niest als jij op straat loopt in je badpak is net zo groot dan wanneer jij een dikke jas aandoet, dat gaat jou niet beschermen."

Vaccineren

De coronabesmettingen in Nederland lopen inmiddels weer op, maar dat is volgens dokter Felicia niets om je druk over te maken. "Ik maak mij op dit moment geen zorgen. De mensen die nu ziek worden, worden niet ernstig ziek. Het is wel belangrijk dat mensen met mindere afweer zich wel weer laten vaccineren. Uiteindelijk is het belangrijk dat een grote groep zich weer gevaccineerd heeft, maar op dit moment is het niet zorgelijk", sluit Felicia af.

Benieuwd naar het hele gesprek met dokter Felicia waarin zij ook vertelt over een nieuwe onderzoeksmethode naar baarmoederhalskanker? Luister het fragment hieronder.

De Wild In De Middag

Je hoort De Wild In De Middag iedere maandag tot en met donderdag tussen 16.00 en 18.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie