Programma

Meester Hidde rapt voor zijn leerlingen

  1. Nieuwschevron right
  2. Meester Hidde rapt voor zijn leerlingen

Opletten in de klas? Aardrijkskundeleraar Hidde Nuijten zorgt er wel voor, want hij rapt namelijk voor zijn leerlingen!

"Het begon allemaal een stuk langer geleden in mijn eigen middelbareschooltijd waarin we met mijn groepje vrienden rapten over dingen die we op school meemaakten. Vervolgens word je zelf leraar en vraagt een leerling naar een begrippenlijst. Die heb ik eigenlijk in rapvorm aan hem aangeboden", vertelt Nuijten.

Shock-effect

Het lesgeven op deze manier lijkt te werken. Een aantal leerlingen gebruikten namelijk zelfs letterlijke quotes van meester Hidde's rapvorm. "Die werden zeker goed gerekend", aldus de rappende docent. Maar wat vinden de leerlingen eigenlijk van het rappen? "Ja de eerste reactie is natuurlijk sowieso een shock-effect. [...] Een leraar die dit doet, dat verwachten ze niet, en helemaal niet dat hij het ook nog enigszins kan. Wat ik vooral leuk vind is dat ze mij nog steeds steunen", vertelt Nuijten.

'Meester, gewoon weer onze toetsen nakijken'

Tóch hebben zijn leerlingen af en toe genoeg van het rappen legt meester Hidde uit: "Tegenwoordig is het soms ook wel van: 'Meester, gewoon weer onze toetsen nakijken. Dat rappen komt later wel.' Dus ik ben ook gewoon nog een meester."

Benieuwd naar een rap van meester Hidde? Beluister hieronder het hele gesprek tussen Paul en de aardrijkskundeleraar:

Meester Hidde rapt voor zijn leerlingen

Rabbering Laat

Rabbering Laat met Paul Rabbering hoor je van maandag tot en met donderdag tussen 22:00 en 00:00!

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie