Programma

The Clash met monumentale liveversie 'London Calling'

  1. Nieuwschevron right
  2. The Clash met monumentale liveversie 'London Calling'

Geen enkele punkband had eind jaren zeventig zo'n goede reputatie als The Clash als het om optredens ging. Deze opname van 'London Calling' laat je zien waarom!

Debuutalbum

43 jaar geleden verscheen het titelloze debuutalbum van The Clash, een plaat die grotendeels geschreven werd in het huis van de oma van gitarist Mick Jones (niet te verwarren met de gitarist van Foreigner, ook Mick Jones geheten). Micks oma kwam ook altijd naar de optredens van The Clash. Het debuutalbum van The Clash verscheen ruim een half jaar voor het debuut van Sex Pistols, al zijn het vooral latere Clash-albums als Sandinista en London Calling die echt bekend werden. In de Verenigde Staten verscheen die eerste elpee pas in 1979, nadat de eigenlijk erg terughoudende platenfirma zag dat de Britse persing massaal werd geïmporteerd.

Vooral live wisten Joe Strummer en co. te overtuigen, zoals je hieronder ziet...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

In 2019 staat The Clash met twee noteringen in de Top 2000. Hun hoogste notering is 'London Calling' op nummer 1145, opgevolgd door 'Should I Stay Or Should I Go?' op plek 1446. Benieuwd hoe de band door de jaren heen is gestegen en gedaald door de lijst? Bekijk hier de Top 2000-statistieken.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie