Programma

TopSong opnieuw naar Voltage voor 'verrukkelijke' single

  1. Nieuwschevron right
  2. TopSong opnieuw naar Voltage voor 'verrukkelijke' single

Na 'Wild and Blue' schrijft Voltage in korte tijd nogmaals de TopSong op zijn naam. Met bluesplaat 'She's Gone Like the Wind' blijkt de band opnieuw een blijvertje.

Stel dat je als band moet kiezen tussen de eerste plek in De Verrukkelijke 15 van Rob Stenders en Leo Blokhuis of het pakken van de TopSong? Dan heet je geen Voltage. De Brabantse band doet het met 'She's Gone Like the Wind' namelijk allebei! De Tom Petty-achtige track van hun derde album It's About Time is een grote favoriet bij onze luisteraars en dj's.

Bepaal wat Rob Stenders en Leo Blokhuis draaien en stem ook voor De Verrukkelijke 15.

Underdog als thema

Over het album vertelt frontman Dave Vermeulen: "De songs op dit album gaan over hoe het voelt om de underdog te zijn en de struggles die je hebt als muzikant, zeker als je gitaarmuziek maakt. Dit is de muziek waar ik zelf ooit verliefd op ben geworden; muziek die spreekt vanuit het hart." Het thema van de plaat is dan ook eerlijk zijn, bij jezelf blijven en mooie verhalen vertellen.

'She's Gone Like the Wind' sluit aan op dit thema en is een rustige, gevoelige bluesplaat. Met de track nemen de mannen wat gas terug op het album, maar gaat de band in volle vaart door waar het gebleven was: de muzikale harten van Nederland veroveren.

Beluister 'She's Gone Like The Wind' hieronder:

Goednieuwsgesprek

Aan Corné Klijn de eer om de mannen van Voltage te verblijden met het nieuws van hun tweede TopSong. Corné belt Dave en leidt hem een beetje om de tuin. Hij laat Dave namelijk geloven dat hij een verzoekje van zijn favoriete band Status Quo mag indienen. De reden waarom Corné belt is echter veel beter dan dat! De reactie van Dave is dan ook onbetaalbaar:

NPO Radio 2 Online Festival

Op 27 maart vond het eerste NPO Radio 2 Online Festival plaats met onder andere de mannen van Voltage. Ze speelden hun toenmalige nieuwe single 'Wild and Blue' die in dezelfde week TopSong was.

Bekijk hieronder live vanaf het NPO Radio 2 Online Festival, Voltage met 'Wild and Blue':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aan De Slag!

Je hoort Aan De Slag! iedere werkdag van 09:00 tot 12:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Linda Groenen

Ster advertentie
Ster advertentie