Programma

Tekstuele Voorlichting over Lou Reeds Perfect Day door Mell

  1. Nieuwschevron right
  2. Tekstuele Voorlichting over Lou Reeds Perfect Day door Mell

Perfect Day van Lou Reed is een klassieker van jewelste en is onlangs in een nieuw jasje gestoken door Mell & Vintage Future. De zangeres van de band legt uit waar de tekst volgens haar voor staat.

In het programmaonderdeel Tekstuele Voorlichting van De Kloosteravond wordt wekelijks een songtekst ontleed. Meestal door degene die ‘m geschreven heeft, maar in het geval van Perfect Day belt Martine ten Klooster met zangeres Mell, die deze Top 2000-classic van Lou Reed gecoverd heeft.

Sigrid Kaag

Perfect Day stond helemaal niet op het repertoire van Mell & Vintage Future, ondanks dat twee van de bandleden groot liefhebber van Lou Reed zijn. Pas wanneer de groep de huisband is van het programma Linda’s Wintermaand wordt het ingestudeerd voor D66-lijsttrekker Sigrid Kaag. Mell had er aanvankelijk niet zoveel mee, maar tijdens de repetities ging ze van het nummer houden. "Ik werd op een hele gekke manier verliefd op het liedje", zegt ze tegen Martine.

Heel duister

Ze duikt iets dieper in op een van de tekstregels: "You make me forget myself, I thought I was someone else, someone good." Wat bedoelde Lou Reed hiermee? "Dat kun je op twee manieren bekijken", stelt Mell. "Heel duister, dat je geen goed persoon bent, maar je kunt het ook bekijken zoals het is: ik was er even niet, vergeet even wie je bent, even niet bezig zijn met alle dagelijkse problemen. Je mag even ‘zijn’ zonder erover na te denken."

Check hieronder haar volledige tekstanalyse

Video niet beschikbaar

Beluister Mells cover hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Kloosteravond

Je hoort De Kloosteravond elke zondagavond van 22.00 tot 24.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie