Programma

Whitney Houston overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Whitney Houston overleden

Zangeres Whitney Houston is dood gevonden op een hotelkamer in Los Angeles.

De politie onderzoekt de doodsoorzaak, maar heeft nog geen aanwijzingen voor een misdrijf gevonden.

Clive Davis

Whitney Houston werd op 9 augustus 1963 geboren in Newark, New Jersey. Nadat producer Clive Davis haar in 1983 had horen zingen in een New Yorkse nachtclub, contracteerde hij Houston meteen.

170 miljoen albums

Ze brak door met hits als 'Saving All My Love for You' en 'How will I Know'. Houston verkocht meer dan 170 miljoen albums, singles en video's, en won tientallen prijzen, waaronder zes Grammy's.

I Will Always Love You

Houston was ook actrice, onder meer in de succesfilm 'The Bodyguard', met acteur Kevin Costner als tegenspeler. Ze zong de titelsong van de film: 'I Will Always Love You', een cover van Dolly Parton. Het werd haar grootste hit en meteen ook de bestverkochte single van een vrouwelijke artiest ooit.

Drugs en drank

Na 2000 raakte Houstons carrière in het slop, onder meer door drugs- en drankgebruik. Dat had zijn weerslag op haar stem.

Een paar maanden geleden begon ze weer met acteren in een film, geïnspireerd op de carrière van The Supremes, de groep van Diana Ross. De film met Houston wordt volgens planning in augustus uitgebracht.

Bobby Brown

Houston trouwde in 1992 met de zanger Bobby Brown. Ze kregen een dochter, Bobbi Kristina. Na huwelijksproblemen werd in 2007 de scheiding met Brown uitgesproken. Whitney Houston is 48 jaar geworden.

Bron:nos.nl

Ster advertentie
Ster advertentie