Programma

Alain Clark in moerstaal

  1. Nieuwschevron right
  2. Alain Clark in moerstaal

Elke grote artiest heeft een eigen sound, maar dat was misschien niet altijd zo. Alain Clark ambieerde een carri

Hier kennen we 'm van

Alain Clark breekt in 2007 door met zijn top 3-hit 'This Ain't Gonna Work', maar zijn grootste klapper komt begin 2008 met 'Father & Friend'. Het duet met zijn vader staat 24 weken in de Mega Top 50 en weet de tweede plek te bereiken, net achter 'Valerie' van Mark Ronson en Amy Winehouse. Daarna staat hij met nog vier singles in de top 10 ('Hold On', 'Love Is Everywhere'. 'Blow Me Away', 'Back In My World').

In het Nederlands

Wat veel mensen inmiddels vergeten zijn, of zelfs volledig gemist hebben, is dat Alain al voor zijn doorbraak behoorlijk aan de weg aan het timmeren was als producer en songwriter voor anderen. In 2004 verscheen zijn titelloze debuutalbum met daarop de single 'Heerlijk', die tot nummer 18 klimt in de Mega-lijst. Ook de opvolger 'Ringtone' is datzelfde jaar een bescheiden hitje.

Idols

In 2004 maakt Alain een vertaling van de nummer 1-hit van R&B-zanger Eamon. De parodie wordt gezongen door Simon (pseudoniem van Hans Goes). Dankzij Idols-jurylid Henk Jan Smit komt het nummer in handen van Rob Stenders en wordt vervolgens een top 10-hit. Op zijn beurt is Alain als gastvocalist te horen op albums van Idols-kandidaten Jamai Loman, Jim Bakkum, Hind Laroussi en Marieke van Ginneken.

Ster advertentie
Ster advertentie