Programma

Drummers zijn slimmer

  1. Nieuwschevron right
  2. Drummers zijn slimmer

Drummers zijn slimmer dan hun bandleden en anderen in het algemeen.

Eerder konden we je al vertellen dat bassisten de belangrijkste bandleden zijn. Nu blijkt dat ook drummers hun dingetje hebben: ze zijn de slimsten.

Allemaal bewijs

De site PolyMic verzamelde een aantal onderzoeken van verschillende universiteiten en komt tot de conclusie dat drummers slimmer zijn dan anderen.

Ritmischer is slimmer

Om te beginnen deed het Karolinska Institutet in Stockholm een onderzoek waaruit bleek dat er een verband is tussen het kunnen neerleggen van een steady beat aan de ene, en intelligentie en probleemoplossend vermogen aan de andere kant: drummers met een goed ritmegevoel scoorden hoger op iq-tests.

Slimmer door ritme

Daarenboven toonden ze op de University of Washington aan dat het ervaren van een regelmatig ritme een positieve invloed kan hebben op cognitieve vaardigheden: goeie drummers zijn dus niet alleen zelf slim, maar helpen de rest van de domoren ook nog een handje met hun beats.

Oerintelligentie

Ten slotte zijn drummers niet allen slimmer dan anderen, maar ook veel beter dan drumcomputers: de ‘fouten’ die ze maken in hun timing ten opzichte van hun elektronische collega’s zijn helemaal geen fouten. Drummers ervaren ritme in golfbewegingen, in plaats van lineair. Deze golfbewegingen komen overeen met onder meer hersengolven en hartritmes in slaapstand.

Drummers spelen dus natuurlijke, menselijke ritmes.

Kortom drummers aller landen: je bent slim, helpt al die anderen slimmer te worden en legt je beat neer op basis van oerintelligentie.

Ster advertentie
Ster advertentie