Programma

MMmMmmiguel...

  1. Nieuwschevron right
  2. MMmMmmiguel...

Als er een award zou zijn voor het meest sexy optreden op North Sea Jazz, zou Miguel een grote kanshebber zijn.

De artiest:

Miguel

Het tijdstip:

Zaterdag 9 juli, 21.45 - 23.00 uur in de Nile-zaal.

Bekend van:

De albums All I Want Is You en Kaleidoscope Dream, vol met moderne R&B-nummers. Zijn grootste hit tot op heden is 'Adorn', dat hem dubbel platina opgeleverd heeft in de VS. In Australië en Nieuw-Zeeland scoort hij in 2013 een top 10-hit met '#Beautiful', een duet met Mariah Carey. Ook zingt hij mee op nummers van Santana, Chris Brown, Usher, The Chemical Brothers, Mark Ronson, Disclosure, Janelle Monáe en Paul Oakenfold.

De sfeer is:

Liefdevol. De zoetgevooiste zanger straalt liefde uit en hij ademt compassie. Er hangt een bepaalde gloed om hem heen die weerkaatst op het publiek. Helaas zijn de bezoekers niet in groten getale naar zijn optreden toegestroomd, want de grote Nile-zaal is letterlijk half leeg. Elders, bij het optreden van de Nederlandse afrobeatband Jungle By Night, is het juist onverwacht druk.

Het beste moment:

Over de hele linie is Miguel steengoed, maar hij trekt het publiek pas echt over de streep bij 'Adorn'. Hij legt zijn ziel en zaligheid erin en er is zelfs sprake van publieksparticipatie. "We need love now more than ever", zingt hij in 'Adorn'. Voor de verandering gaat het nu eens niet over seks, zoals bij de nummers 'Quickie' en 'How Many Drinks?', maar hij heeft het over de recente gebeurtenissen in de VS, die hij op een eerder moment ook nadrukkelijk benoemt.

Het citaat:

Quote

Ik kom hier om Charlie Wilson en Earth, Wind & Fire te zien. Willen jullie ook dat ik een optreden geef? Prima!

Miguel

Hét nummer:

'Do You...', waarin de zanger in het refrein herhaaldelijk vraagt of zijn partner net zoals hij ook van drugs houdt. Het is een heerlijk glijnummer, een funky slowjam, waarbij Miguel zijn innerlijke Prince en R. Kelly loslaat op het publiek. Dat klinkt ronduit heerlijk. Een vrouwelijke fan roept hem iets toe. We kunnen niet verstaan wat, maar Miguel krijgt er een grote grijns van op zijn gezicht. "Na afloop van de show", lacht hij.

De tweet:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het eindoordeel:

Druk is het bepaald niet bij Miguel en misschien stimuleert dat Miguel om extra hard zijn best te doen. Om net dat beetje meer te geven. Zijn hoge, sensuele stemgeluid laat vooral de damesharten in de zaal sneller kloppen. Hij is enorm gepassioneerd en hij weet de complete zaal, ook al is 'ie maar half vol, moeiteloos te verleiden met zijn lekkere songs.

Kijk hier live-beelden terug van Miguel op North Sea Jazz.

Foto's: Ben Houdijk

Kijk en lees hier meer over North Sea Jazz.

Ster advertentie
Ster advertentie