Programma

Smakelijke nummers

  1. Nieuwschevron right
  2. Smakelijke nummers

Op 16 oktober was het Wereldvoedseldag. Een dag waarop voedsel centraal staat! Wij hebben een aantal smakelijke songs over eten op een rijtje gezet.

'Eat It'

Michael Jackson schreef 'Beat It' in 1983. Het nummer gaat over het leven op de straat en onderdeel zijn van een bende. De Amerikaanse muzikant Weird Al Yankovich greep zijn kans. Een jaar later bracht hij zijn versie uit van het nummer. Het nummer ging dit maal alleen maar over eten. Bekijk hier

'Lost In The Supermarket'

The Clash bracht in 1979 het nummer 'Lost In The Supermarkt' uit. Het nummer gaat over de toegenomen marketing en de vele informatie dat de samenleving krijgt te verwerken. Het nummer werd voor het eerst bedacht en geschreven onder het flatgebouw waar zanger Joe Strummer woonde.

'Savoy Truffle'

George Harrison van The Beatles schreef 'Savoy Truffle' in 1968. De woorden op een doos Mackintosh's Good News-chocolade vormden de inspiratie voor Harrison om het nummer te schrijven. Zijn vriend Eric Clapton had een grote chocoladeverslaving, waardoor hij meerdere tanden moest laten trekken. Dit is ook terug te horen in het nummer: "But you'll have to have them all pulled out after the Savoy truffle".

'Cigarettes & Chocolate Milk'

Dit nummer geschreven door Rufus Wainwright in 2001 gaat over zijn verlangens. In dit geval: sigaretten, chocolade melk en snoepjes. Sommige beweren dat deze verlangens te maken hebben gehad met zijn drugsverslaving. "Cigarettes and chocolate milk. These are just a couple of my cravings". Luister hier

'Green Onions'

'Green Onions' werd in 1962 geschreven door Booker T. & The MG's. Het nummer stond in de Top 2000 lijst van 2013 op nummer 1492. Het is een instrumentaal nummer dat per toeval werd geschreven. Zanger Billy Lee Riley was te laat in de studio waardoor de band moest wachten. Ze begonnen alvast met spelen. 'Green Onions' was het resultaat. Waarom de aparte naam? "Because that is the nastiest thing I can think of and it's something you throw away." zei Booker T erover.

Kent u nog een overheerlijk nummer?

Ster advertentie
Ster advertentie