Programma

Boudewijn de Groot stopt per direct met optreden

  1. Nieuwschevron right
  2. Boudewijn de Groot stopt per direct met optreden

Boudewijn de Groot heeft aangegeven geen optredens meer te geven. Zijn gecancelde tour met Henny Vrienten en George Kooymans is de aanleiding voor zijn besluit.

De 76-jarige zanger schrijft op zijn website dat de tour met Kooymans en Vrienten verschoven was naar 2022, maar door de ziekte van Kooymans helemaal gecanceld is. "Een trieste zaak, die uiteraard in het niet valt bij de ellendige situatie van George."

Geen definitief afscheid

De tour zou de laatste zijn van De Groot. "Daar komt nog bij dat we de laatste voorstelling tevens hadden gezien als mijn allerlaatste optreden. Het zou voor mij een soort afscheidsavond zijn geweest na een carrière van 56 jaar live optredens", aldus De Groot op zijn website. De zanger geeft aan dat hij nog geen afscheid van de muziekwereld neemt. "Dat wil niet zeggen dat ik ook stop met muziek maken. En teksten schrijven. Dat laatste heb ik de afgelopen jaren al ruimschoots gedaan en ik hoop het even ruimschoots te kunnen blijven doen."

Boudewijn de Groot in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2020 staat De Groot tien keer in de lijst der lijsten. Zijn hoogste notering is Avond op plek zeven. Ben je benieuwd naar het stijgen en dalen van nummers door de jaren heen? Check dan onze statistieken!

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie