Programma

Kijktip: Bob Dylan-weekend op NPO Cultura

  1. Nieuwschevron right
  2. Kijktip: Bob Dylan-weekend op NPO Cultura

Ga jij naar Bob Dylan in Amsterdam op 16, 17 of 18 april? Kom alvast in de stemming met een prachtige documentaire en een concertfilm van de songwriter!

No Direction Home

De NTR presenteert een compleet Dylan-weekeind op NPO Cultura. Op 15 april is de beroemde, bijna 4 uur durende documentaire No Direction Home van fameus filmregisseur Martin Scorsese te zien. Het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone omschreef deze beroemde Dylan-documentaire uit 2005 bij verschijning als ‘de ultieme rock ’n roll odyssee’. Onder de geïnterviewden treffen we tijdgenoten als dichter Allen Ginsberg en folkzanger Dave Van Ronk. Ook de interviewschuwe Dylan zelf komt uitgebreid aan het woord.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The 30th Anniversary Concert Celebration

Op zondag 13 april kun je genieten van de 30th Anniversary Concert Celebration. Dit concert werd in 1992 gehouden - in Madison Square Garden in New York - om te vieren dat onze barse bard 30 jaar in het vak zat. Een stoet aan muzikale helden trad aan om de songs van Dylan te vertolken. Denk aan Neil Young die een woeste versie doet van ‘All along the watchtower’, Stevie Wonder (‘Blowin’ In The Wind’), Eddie Vedder en Mike McCready van Pearl Jam (‘Masters Of War’), Chrissie Hynde van de Pretenders (‘I Shall Be Released’) en Eric Clapton (‘Don’t Think Twice It’s Alright’).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zaterdag 15 en zondag 16 april om 20.30 uur op NPO Cultura

Ster advertentie
Ster advertentie