Programma
AVROTROS

Bertolf nam nieuw album Bluefinger op met grote bluegrass-namen uit Nashville

foto: Facebook Bertolf
  1. Nieuwschevron right
  2. Bertolf nam nieuw album Bluefinger op met grote bluegrass-namen uit Nashville

Singer-songwriter Bertolf wist een jongensdroom te vervullen en nam zijn nieuwe bluegrass-album Bluefinger op met grote muzikale helden in Nashville. Binnenkort staat hij in het theater om zijn nieuwe muziek te laten horen. Annemieke sprak met Bertolf en vroeg waar zijn liefde voor bluegrass vandaan komt, en hoe hij het voor elkaar heeft gekregen om die grote muzikanten te strikken.

Bertolf kreeg de liefde voor bluegrass door zijn vader met de paplepel ingegoten. Het was dan ook een langgekoesterde droom om naar Nashville te gaan en daar te werken met artiesten die hij vroeger al bewonderde. Vorig jaar besloot Bertolf om gewoon muzikanten te gaan mailen, waaronder Jerry Douglas, een dobro-speler die met Paul Simon en James Taylor heeft gewerkt.

Tot Bertolfs grote verrassing kreeg hij binnen 24 uur antwoord van Jerry’s management dat hij graag wilde meewerken. Daardoor kon Bertolf ook andere prominente muzikanten aan boord krijgen: Stuart Duncan (fiddle), Mark Schatz (contrabas), Wes Corbett (banjo) en David Benedict (mandoline). Het album Bluefinger is vervolgens opgenomen en gemixt door David Sinko, die 3 Grammy’s op zijn naam heeft staan.

Before The Storm

Een van de tracks die Bertolf in Nashville heeft opgenomen is Before The Storm, een nummer dat hij al in 2007 samen met Ilse DeLange geschreven had. Er kwam een andere versie van het liedje uit op een album van Lorrainville, maar verder is de track al die tijd op de plank blijven liggen, totdat Bertolf het nummer meenam naar Nashville om ‘m daar op te nemen.

Bluefinger in het theater

In de theatertour Bluefinger speelt Bertolf muziek van zijn gelijknamige nieuwe album, dat komend najaar verschijnt. Dat doet hij samen met de Nederlandse bluegrass muzikanten Natalie Schaap (contrabas en zang), Janos Koolen (mandoline en zang), Joost van Es (viool), Jos van Ringen (banjo) en Caspar de Groen (dobro). Naast de nieuwe tracks spelen ze ook favoriet werk van Bertolfs eerdere platen, maar dan allemaal in volledig akoestische bluegrass-versies.

Luister hier het volledige gesprek tussen Annemieke en Bertolf terug:

Bertolf nam nieuw album Bluefinger op met grote bluegrass-namen uit Nashville

Video niet beschikbaar

Annemiekes A-Lunch

Annemiekes A-Lunch beluister je iedere werkdag tussen 12.00 en 14.00u op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie