Programma
KRO-NCRV

De muzikale alleskunner van Tame Impala, bassist Kevin Parker

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De muzikale alleskunner van Tame Impala, bassist Kevin Parker

Afgelopen week is Het Oor Wil Ook Wat wederom de muzikale catacomben ingedoken om te speuren naar de crème de la crème op het gebied van bassisten. Deze week kwamen ze uit bij Alex John Such van de band Bon Jovi, die natuurlijk niet mag ontbreken in De Gouden Snaar!

Kevin Parker is geboren op 20 januari 1986 in Sydney, Australië. Al van kinds af aan wil hij niets te maken hebben met normaal speelgoed, maar wel met muziekinstrumenten. De vader van Parker, die zelf ook van muziek maken houdt, leert hem vanaf een jonge leeftijd gitaar spelen. Vanaf elfjarige leeftijd begint Parker met drummen. Niet veel leert hij ook keyboard en basgitaar spelen en zang. Wat kan deze man niet?!

Toen Kevin moest nadenken over zijn toekomst, raadde zijn vader het hem af om de muziekwereld in te gaan. Het zou volgens hem het plezier en creativiteit in de weg zitten en daar zou hij ongelukkig van worden. Kevin besluit op zijn achttiende te gaan studeren aan de universiteit, maar uiteindelijk kan hij zijn hoofd er niet echt bijhouden en besluit toch door te gaan met het maken van muziek.

Het solo geheim

Het duurde even voordat hij zijn talent voor muziek en zijn unieke melodieuze psychedelische sound had gevonden. Uiteindelijk werd hij door een platenlabel benaderd of hij een contract wilde tekenen. Alleen wist het platenlabel niet dat Kevin eigenlijk een soloartiest was. Hij bespeelt namelijk alle instrumenten in de 'band' zelf. Parker is altijd een rebels persoon geweest en heeft daarom tijdens het tekenen van het contract bij het platenlabel het 'solo zijn' voor zich gehouden. Gelukkig is het allemaal goedgekomen met het platenlabel. Hij doet nog steeds wat hij wil en Tame Impala is één van de grootste Australische bands van dit moment.

Benieuwd naar het hele fragment van De Gouden Snaar? Beluister hem hieronder:

De muzikale alleskunner van Tame Impala, bassist Kevin Parker

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat iedere zaterdag en zondag tussen 10.00 en 12.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie