Programma

Bowie twee keer postuum onderscheiden

  1. Nieuwschevron right
  2. Bowie twee keer postuum onderscheiden

Bij leven was hij één van de grootste vernieuwers van de popmuziek, toch won David Bowie maar twee keer bij de Brit Awards. Na zijn dood krijgt hij er opnieuw twee beeldjes bij.

Wat als Bowie erbij kon zijn?

De eerste keer dat Bowie in de prijzen viel bij de Brit Awards was in 1984, na het mega succes van het door Nile Rodgers geproduceerde Let's Dance. Comebackalbum The Next Day werd in 2014 ook onderscheiden met de felbegeerde Brit Awards. Na het succes van zijn laatste plaat Blackstar was winst in de categorieën beste album en beste Britse mannelijke artiest onvermijdelijk. Acteur Michael C. Hall, hoofdrolspeler uit de door Bowie gecomponeerde musical Lazarus, nam de award voor beste artiest namens de zanger in ontvangst.

Quote

Als David Bowie hier vanavond kon zijn, zou hij hier niet bij zijn.

Michael C. Hall

Voor de mafkezen

Bowie's zoon, filmmaker Duncan Jones, kwam de prijs ophalen voor beste album, Blackstar. Hij werd vorig jaar zelf vader en dacht aan welke levenslessen van Bowie hij aan zijn eigen kind wilde doorgeven. Acceptatie van anderen, vond hij het belangrijkste. "Hij was er altijd voor de mensen die danchten dat ze een beetje raar, vreemd of anders waren", vertelt Duncan. "Hij was er altijd voor hen, dus deze award is voor alle mafkezen!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie