Programma
BNNVARA

Jan de Hoop zwaait uit bij Ontbijtnieuws: 'Voor het eerst in 30 jaar nerveus'

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Jan de Hoop zwaait uit bij Ontbijtnieuws: 'Voor het eerst in 30 jaar nerveus'

Na maar liefst 33 jaar presenteerde Jan de Hoop vanmorgen zijn laatste uitzending van het Ontbijtnieuws. Jan-Willem en Jeroen bellen de presentator terwijl hij zich opmaakt voor zijn afscheid van het programma.

"Ik moest deze week een telefoonabonnement afsluiten", vertelt De Hoop bij Jan-Willem Start Op. "Toen besefte ik: toen ik begon met het Ontbijtnieuws, was er nog helemaal geen mobiele telefoon." In de afgelopen 33 jaar was de presentator een vaste aanwezigheid in het ochtendritueel van duizenden mensen, maar vandaag presenteerde hij zijn laatste uitzending.

Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte spreken De Hoop terwijl hij zich voorbereidt op zijn allerlaatste aflevering. Hij ontving duizenden berichten in de aanloop naar zijn afscheid, vertelt hij. "Dat zijn dingen waar je soms echt wel even stil van wordt. Een moeder die haar dochter verloren is en veel steun heeft aan mijn stem, kennelijk. Mensen schrijven geen zinnetjes, maar hele epistels."

Terwijl zijn afscheid dichterbij komt, is de presentator voor het eerst in lange tijd weer eens nerveus. "Ik merk dat ik vanochtend voor het eerst in dertig jaar zenuwachtig ben. Die doerakjes hier hebben natuurlijk het een en ander voorbereid, dus ik heb geen idee wat er na negenen gaat gebeuren."

Niet achter de geraniums

Ondanks het feit dat De Hoop vanmorgen zijn laatste editie van Ontbijtnieuws presenteerde, is de 67-jarige De Hoop nog niet van plan om het rustig aan te doen. De meest gestelde vraag is of hij na vandaag achter de geraniums gaat zitten, vervolgt hij. "Het antwoord is nee. Ik begin volgende week met een ander tv-programma, we hebben tweelingen en ik heb de radio op zaterdagochtend."

Beluister het volledige gesprek hieronder:

Jan de Hoop presenteert laatste Ontbijtnieuws: 'Voor het eerst in 30 jaar nerveus'

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie