Programma

Hoe een perfect gehoor van Larnell Lewis een topdrummer maakte

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe een perfect gehoor van Larnell Lewis een topdrummer maakte

Bij de naam van Larnell Lewis gaat misschien niet gelijk een belletje rinkelen, maar de 37-jarige drummer is zo'n beetje de meest virtuoze drummer die op dit moment bestaat.

Dat komt mede door zijn uitmuntende gehoor waarmee hij slechts één keer naar nummer hoeft te luisteren om het daarna perfect na te kunnen spelen. Reden genoeg voor Emmely om hem deze week te eren in Het Gouden Trommelvlies.

Snarky Puppy

Lewis is onderdeel van het jazzgezelschap Snarky Puppy waarbij de meest virtuoze muzikanten van het moment zijn aangesloten. En dat is niet gek, want drummen doet de Canadees al sinds hij twee jaar oud is. Sindsdien wijdt hij zijn hele leven aan het drummen om de top te bereiken.

Perfect gehoor

Maar niet alleen het harde werken maakt van hem een topdrummer; ook zijn uitstekende gehoor helpt hem steeds beter te worden. De Canadees bezit namelijk een unieke gave: hij hoeft slechts één keer naar een nummer te luisteren voordat hij het perfect weet te kopieëren. Het beste voorbeeld is misschien wel de manier waarop hij een album van Snarky Puppy wist in te spelen. Tijdens een vlucht van zo'n 7,5 uur luisterde de drummer naar een vooropgenomen sessie van de band, waarna hij bij aankomst gelijk wist hoe hij alles moest inspelen. Niet gek, toch?

Beluister hieronder het hele Gouden Trommelvlies over Larnell Lewis:

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag en zondag van 10.00 tot 12.00 uur op NPO Radio 2.

​Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie