Programma

Bartina Koeman: 'Ik loop meestal een beetje weg tijdens de wedstrijden van FC Barcelona'

  1. Nieuwschevron right
  2. Bartina Koeman: 'Ik loop meestal een beetje weg tijdens de wedstrijden van FC Barcelona'

Ronald Koeman is trainer van FC Barcelona. Voor hem een grote droom die uitkomt, ondanks alle spanning en druk die erbij komen kijken. En die druk is enorm, vertelt Bartina Koeman in Spijkers met Koppen. In de docuserie 'Força Koeman' zie je hoe Koeman en zijn gezin daarmee omgaan.

Ronald Koeman is een legende in Barcelona. Hij bezorgde de club hun allereerste grote Europese prijs. Op 20 mei 1992 schoot hij in de 111ste minuut een vrije trap binnen en daarmee knalde hij zichzelf en de club de geschiedenisboeken in. Vrouw Bartina Koeman zat in het stadion. Maar, ze zag de legendarische goal niet, bekend ze tegenover Dolf en Willemijn. Ze zat namelijk met de andere spelersvrouwen te kletsen.

'Ik kan niet zo goed tegen m'n verlies'

Nu Ronald coach is kijkt ze niet. Niet omdat ze liever lekker zit te kletsen, maar ze vindt het te spannend. "Je wil zo graag dat het goed gaat. Het is een soort spanningsveld dat je wegloopt bij ons. Het doet pijn in je hart, ik ben een hele gevoelige vrouw, ik heb daar last van."

Ronald zelf heeft ook wel last van een slechte wedstrijd. "Ik wacht hem thuis op met een rood wijntje en een lekker kaasje. Hij kijkt dan wat beelden terug en als hij vrij is, wat hij zelden is, gaat hij de dag erna golfen. Dan is hij het kwijt. Schelden en tieren doet hij nooit."

Een hechte familie

In de docuserie 'Força Koeman' wordt duidelijk dat het gezin Koeman heel erg hecht is en dat ze elkaar onvoorwaardelijk steunen. Zoon Tim is erbij als het contract getekend wordt en haalt zijn vader op na een pijnlijke nederlaag in El Classico.

Volgens Bartina is dat zo gegroeid en is ze het gelukkigst als ze haar kinderen en kleinkinderen om zich heen heeft. En daar is nèt nog een familielid bijgekomen. Dochter Debbie is bevallen van haar tweede dochter, vertelt een dolgelukkige Bartina. De komende tijd mag Ronald zijn eigen rode wijn inschenken als hij verliest, want Bartina blijft nog even in Nederland.

De serie 'Força Koeman' is te zien op Videoland.

Benieuwd naar het hele gesprek met Bartina Koeman? Luister het gesprek hier terug:

Spijkers met Koppen

Je hoort Spijkers met Koppen elke zaterdag van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie