Programma

Robbie Williams kopieerde 'She's The One' woord voor woord

  1. Nieuwschevron right
  2. Robbie Williams kopieerde 'She's The One' woord voor woord

Liedjes die je nog nooit hebt gehoord, maar die je wel bekend voorkomen. Artiesten hebben niet altijd inspiratie en 'lenen' soms melodieën en teksten van andere artiesten. Rob Stenders gaat in zijn podcast Originals Alfabet op zoek naar dit soort verhalen!

Copy + Paste

Van een aantal van dit soort nummers zul je het origineel misschien wel kennen, maar vaak zul je ook volledig versteld staan. De enorme hit 'She's The One' van Robbie Williams is bijvoorbeeld woord voor woord overgenomen van de band World Party. Deze band onder leiding van frontman Karl Wallinger zat bij hetzelfde platenlabel als Williams; EMI. In 1999 coverde Robbie Williams het nummer met dezelfde muzikanten als World Party, zonder dat Wallinger het wist!

Robbie Williams scoorde met dit nummer een flinke hit en 'She's The One', de versie van Robbie Williams dan, staat dan ook al jaren in de Top 2000. In 2019 was het nummer goed voor de 1621e plek. Wallinger reageerde hier later op zijn website op deze manier op: "Robbie Williams heeft mijn varken gestolen en vermoord, maar heeft me genoeg bacon gegeven om vier jaar van te leven."

Beluister de originele versie hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Originals Alfabet

Benieuwd naar meer van dit soort verhalen? In de podcast Originals Alfabet neemt Rob Stenders je mee in de wereld van het muzikale leen- en jatwerk. Beroemde nummers die een onbekende oorsprong blijken te hebben en onbekende nummers die beroemd werden dankzij het betere sample werk. Van 'All Along The Watchtower' tot 'Zet een Kaars Voor Je Raam Vannacht', het komt allemaal voorbij. Pas op! De inhoud van deze serie kan tot grote verbazing leiden.

Afbeelding omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie