Programma

Giel draait Queen concert van Live Aid uit 1985 integraal op NPO Radio 2

foto: screenshot YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Giel draait Queen concert van Live Aid uit 1985 integraal op NPO Radio 2

Queen-fans opgelet! Ter ere van de '80s Achtdaagse draait Giel het complete concert van Queen op Live Aid uit 1985 op de radio. Luister mee tussen 22.00 en 00.00 uur op NPO Radio 2.

Op zaterdag 13 juli 1985 stroomde het Wembley stadion en Londen én het John F. Kennedy Stadion in Philadelphia vol met toeschouwers. Vanuit huis kijken er nog eens meer dan een miljard mensen mee naar het evenement, dat nog steeds in de boeken staat als grootste rockconcert in de geschiedenis. Er treden meer dan 60 artiesten tijdens het 16 uur durende live spektakel.

Queen

Het twintig minuten durende optreden van Queen wordt door menigeen beschouwd als de beste rockshow aller tijden. Het is niet zozeer een comeback als wel een bevestiging van de live reputatie van Queen. In Europa blijven Freddie Mercury en kornuiten gedurende de jaren tachtig heuse supersterren, maar in de VS kan zelfs Live Aid hun tanende roem niet meer oplappen -- tot de enigmatische frontman in 1991 overlijdt.

Video niet beschikbaar

Live Aid special

Tijdens de Live Aid special op NPO Radio 2 draait Giel niet alleen het volledige concert van Queen, maar natuurlijk komen ook andere artiesten voorbij die tijdens Live Aid optraden. En dat waren er nogal wat! Denk aan Phil Collins, Sting, Tears For Fears, David Bowie, U2, Dire Straits en nog veel meer. Wat was jouw favoriete optreden van Live Aid? Laat het weten door een appje te sturen naar de gratis NPO Radio 2 App.

'80s Achtdaagse NPO Radio 2

Van a-ha tot ZZ Top, van Doe Maar tot de Dolly Dots: NPO Radio 2 staat van vrijdag 18 tot en met vrijdag 25 februari acht dagen lang in het teken van de ‘80s Achtdaagse met alleen maar muziek uit de jaren 80.

Ster advertentie
Ster advertentie