Programma

HAEVN scoort TopSong met Kite in a Hurricane

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. HAEVN scoort TopSong met Kite in a Hurricane

Aankomende week hoor je Kite in a Hurricane van HAEVN extra vaak op NPO Radio 2. Het hemelse nummer van Marijn en Jorrit is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong.

De geruststellende stem van Marijn van der Meer en de instrumentale magie van Jorrit Kleijnen komen samen in HAEVN. Het duo brak jaren geleden door met de hit Finding Out More, dat bekend werd door een autoreclame. Inmiddels hebben ze al heel wat NPO Radio 2 TopSongs op hun naam staan, zoals met Bright Lights, Mind Games én hun samenwerking met Birdy Open Hearts.

Kite in a Hurricane

Hun nieuwe EP Holy Ground schreven ze in Zweden met songwriter Daniel Gibson, die onder andere bekend is van zijn werk voor Within Temptation en het feit dat hij getrouwd is met Kim-Lian van der Meij. Voor nachtbraker Jorrit waren deze schrijfsessies wel een uitdaging, aangezien het rond die tijd bijna niet donker werd in Zweden. "Dat was dramatisch voor mij, daarom had ik de hele sessie zo'n ooglapje op", vertelt hij lachend. Op die EP staat Kite in a Hurricane. De single vertelt het verhaal van een relatie die in zwaar weer verkeert en waarbij de geliefden zich goed aan elkaar vast moeten klampen om er samen uit te komen.

HAEVN speelde de TopSong al eens live in Jan-Willem Start Op. Bekijk het optreden hieronder terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de TopSong-playlist op Spotify

Wil je Kite In a Hurricane of de TopSongs uit het verleden luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze speciale TopSongs-playlist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie