Programma

Tamagotchi keert terug

  1. Nieuwschevron right
  2. Tamagotchi keert terug

Het was dé rage van 1997: de virtuele Tamagotchi-huisdiertjes. Speelgoedfabrikant Bandai brengt de ouderwetse Tamagotchi terug op de markt.

Japans exportproduct

In de jaren 80 en 90 worden we overspoeld met de ene na de andere hype uit het land van de rijzende zon: de spelcomputers van Nintendo en aartsrivaal Sega, de Walkman, Pokémon en Amerikaanse verbasteringen van Japanse merken die we in het westen beter kennen als Transformers, Mighty Morphin' Power Rangers en Dragon Ball Z. Het jaar 1997 staat geheel in het teken van de Tamagotchi en dat jubileum moet gevierd worden, vindt de maker van de digitale beestjes. Voorlopig zijn ze alleen in Japan te koop.

Iets groter

De Tamagotchi's zijn nooit geheel weggeweest, want er bestaan moderne varianten met kleurenschermen en meerdere opties dan de eerste golf die in het voorjaar van 1997 geïntroduceerd werd, maar ter gelegenheid van het twintigjarige bestaan wordt de originele reeks opnieuw gelanceerd. Het enige verschil is dat de Tamagotchi-eitjes een stuk groter zijn dan die uit 1997. Als je Snake op je 3310 hebt uitgespeeld of even klaar bent met Zelda op je NES Classic Mini, kun je dus je Tamagotchi voeren.

De jeugd van tegenwoordig

Die Tamagotchi is eigenlijk vooral leuk vanwege nostalgische gevoelens die je misschien hebt bij de pixelbeestjes, maar wat vinden de kids van nu van het twintig jaar oude stukje technologie? Je ziet het hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie