Programma

Karsu haalde met haar kookboek al 200.000 euro op voor slachtoffers aardbeving

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Karsu haalde met haar kookboek al 200.000 euro op voor slachtoffers aardbeving

De aardbeving in Turkije en Syrië heeft een enorme impact gehad op de familie van Karsu. De zangeres vertelt tijdens de Nationale Actiedag over de mensen die ze verloren is, en hoe ze met haar kookboek geld inzamelt voor de slachtoffers van de ramp.

"Ik ben zestien familieleden verloren. M'n tante, m'n nichten, hun kinderen, hun mannen", vertelt Karsu tijdens de Nationale Actiedag aan Ruud de Wild. Via de overlevende familieleden hoort de zangeres verhalen over de verschrikkelijke impact die de aardbeving heeft gehad op het getroffen gebied.

Kookboek

Daarom is Karsu in actie gekomen: ze doneert de inkomsten van haar kookboek Karsu's Kitchen aan de slachtoffers van de aardbeving. Dat kookboek, waarin Turkse gerechten staan, maakte ze met de hulp van haar familie. "We hebben een groepsapp waarin we gerechten deelden", vertelt Karsu. "Een aantal leden heeft het helaas niet overleefd."

"Ik ben heel blij dat mensen het boek zo massaal hebben gekocht als steun voor Turkije en Syrië", vervolgt Karsu vanuit Beeld & Geluid. "Nu ik hier ook sta is het zo overweldigend, alle steun uit Nederland."

Video niet beschikbaar

Help samen met NPO Radio 2 slachtoffers van de aardbeving

Op woensdag 15 februari tussen 06.00 en 22.00 uur komt NPO Radio 2 in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Je hoort de hele dag bijdrages vanuit Beeld & Geluid en we draaien alleen maar aangevraagde nummers.

Klik hier voor meer informatie

Doneer en vraag jouw favoriete liedje aan

Wil jij graag doneren en een liedje aanvragen? App 555 + jouw favoriete liedje via onze gratis NPO Radio 2 app.

Download hier de App voor iOS.

Download hier de App voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie