Programma

Hoe werkt trajectcontrole?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe werkt trajectcontrole?

Draait een film als er geen bezoekers in de zaal zitten? Hoe wordt onze Daniël Dekker thuis genoemd? Hoe werkt trajectcontrole? Dat en meer in het Bureau Kijk in de Vegte-weekoverzicht!

Wordt Daniël Dekker thuis ook zo genoemd of hebben dj's een artiestennaam

Vroeger was het voor tv- en radiomakers vrij gebruikelijk om onder een pseudoniem hun vak uit te oefenen. Tegenwoordig lijkt dat steeds minder vaak voor te komen. Of werken onze dj's ook gewoon onder een schuilnaam? NPO Radio 5-collega Bert Haandrikman (hij heet echt zo) geeft antwoord.

Hoe heet Daniel Dekker thuis? Henk of Daniel?

Wordt een film in de bioscoop ook gedraaid als er geen bezoekers zijn

Thuis zet je de televisie uit of klap je je laptop dicht als een film is afgelopen, maar hoe werkt dat in een bioscoop? Gaat daar de film uit als er geen mensen in de zaal zitten of draait hij dan toch gewoon door? Fred Trappenburg van Cinemafilmtheater Hilversum geeft deze vraag een happy end.

Draait de film in de bioscoop ook als er niemand in de zaal zit?

Waarom leggen kippen elke dag een ei en andere vogels niet

In mei leggen vogels een ei, maar wat doen ze in de rest van de tijd? Kippen leggen elke dag eieren. Of klopt er niets van dat rijmpje en broeden andere vogels zich ook een ongeluk? Teus Kreuger is als dierenarts gespecialiseerd in pluimvee. Voor hem is het antwoord op deze vraag geven een eitje.

Waarom legt een kip elke dag een ei en andere vogels niet?

Is een seven-year-itch in relaties te voorkomen

Verliefdheid doet een mens op hol slaan, maar een paar jaar later is er van die romantiek niet altijd veel meer over. Is een mindere periode in je relatie te voorkomen of moet je het maar accepteren? Relatietherapeut Susanne Donders schiet te hulp.

Bestaan de 7 vette en de 7 magere jaren echt in relaties?

Hoe werkt trajectcontrole

Je hebt een paar kilometer te hard gereden volgens de trajectcontrole. Je gemiddelde snelheid ligt hoger dan wettelijk toegestaan, maar hoe wordt dat nou eigenlijk gemeten? Hoe weten ze nou hoe hard je op een bepaald stuk snelweg reed? CVOM-persofficier Achilles geeft snel antwoord.

Hoe werkt trajectcontrole? En val ik buiten de meting als ik tussendoor even ga tanken?

BUREAU KIJK IN DE VEGTE

Je hoort Bureau Kijk in de Vegte elke zondag tussen 12:00 en 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie