Programma

Deze Springsteen-fan stond samen met The Boss op het podium

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze Springsteen-fan stond samen met The Boss op het podium

In de derde aflevering van Springsteen Podcast spreekt producer en podcastmaker Bas Louissen met een fan die mee mocht zingen, maar de tekst niet kende. Ook gaat hij langs bij de grootste Springsteen-coverband van Nederland.

Bas Louissen is een Bruce Springsteen evangelist. Iemand die te pas en te onpas praat over zijn held, maar ook anderen probeert te overtuigen van hoe waanzinnig het is. In de eerste aflevering sprak hij daarom met die mensen die hij heeft meegenomen. Waaronder een ex vriendinnetje, die na het concert zei: "Ja, maar in déze zaal kan iedereen een goed concert geven!" Waarna de wegen elkaar -in elk geval op die avond- zijn gescheiden.

In de tweede aflevering ging Bas op zoek naar andere fans met bijzondere verhalen. Van een fan die geen geld meer had voor een concert, na al haar geld al aan Bruce uitgegeven te hebben en door Bruce 'The Boss' Springsteen zelf werd uitgenodigd om gratis naar een concert te komen met haar twee vriendinnen. Tot een fan die haar scriptie heeft geschreven over Springsteen en het zelfs aan hem wist te overhandigen, zodat hij de eerste pagina's las.

In deze derde aflevering duikt Bas verder in op de betekenis van Bruce in de levens van fans. Zo spreekt hij een fan die met Springsteen mocht meezingen op het podium, maar de tekst niet kende. Hij gaat langs bij Neerlands grootste Springsteen-coverband en hij vraagt aan leden van de fanclub of de concerten nog wel zo leuk blijven na ruim honderd bezoekjes!

#3 - De aanhouder wint - Springsteen podcast

Springsteen Podcast

In 'Springsteen Podcast' onderzoekt Bas Louissen, bekend van de podcast 'Man man man', de wereld van de Springsteen-fans. Wat is het in Bruce Springsteen dat zijn fans zo intens zijn? Dat hij zo bewonderd wordt? En dat ze geen genoeg van zijn muziek kunnen krijgen? Bas spreekt met diehard fans die Bruce vaak live hebben zien spelen, die hem hebben ontmoet en die bij hem in de kleedkamer hebben gezeten, om op zoek te gaan naar wat hen verbindt. Daarnaast spreekt Bas met leden van de fanclub en een aantal bekende fans: Gerard Ekdom, Frans Timmermans, Kluun, Art Rooijakkers, Leon Verdonschot en Tim Akkerman. 'Springsteen Podcast' is vanaf woensdag 26 mei wekelijks te beluisteren via je favoriete podcast app en de NPO Radio 2-app.

Foto omslag: ANP / BNNVARA

Ster advertentie
Ster advertentie