Programma

Dit kun je verwachten op het nieuwe album van The Killers

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit kun je verwachten op het nieuwe album van The Killers

22 september verschijnt het nieuwe album van The Killers: Wonderful Wonderful. Wat weten we tot nu toe over die plaat?

Beter gevoel

​Het vijfde studioalbum Wonderful Wonderful wordt de opvolger van het in 2012 uitgebrachte album Battle Born. Recentelijk meldde de band dat ze een beter gevoel hebben over hun nieuwe plaat. "Ons laatste plaat, we waren blij daarover, maar het voelde gewoon niet zo volledig en zo gefocust als dit record voelt", aldus frontman Brandon Flowers.

CD TRACKLISTING

1. 'Wonderful Wonderful'
2. 'The Man'
3. 'Rut'
4. 'Life To Come'
5. 'Run For Cover'
6. 'Tyson vs. Douglas'
7. 'Some Kind Of Love'
8. 'Out Of My Mind'
9. 'The Calling'
10. 'Have All The Songs Been Written?'

Wandeling in de woestijn

Waar een wandeling in de woestijn wel niet goed voor is... Brandon Flowers heeft de naam van het album, Wonderful Wonderful, bedacht terwijl hij in de woestijn liep en een storm zag aankomen. "Ik dacht: 'geweldig, geweldig'. Ik kon dit gebruiken in een nummer die ik samen met Mark Stoermer schreef, onze bassist, en het werd een belangrijk onderdeel van het album."

Beluister hieronder de eerste single 'Wonderful Wonderful'

Be a men

De songteksten van de nummers op deze plaat zijn zeer persoonlijk en gaan volgens Flowers voornamelijk over wat het betekent om een man te zijn. "In mijn hoofd ging het altijd over stoer zijn en zorgen dat er brood op de plank kwam, maar eigenlijk gaat het veel meer over empathie en medeleven", vertelt de zanger. "Op deze plaat kijk ik in de spiegel en focus vooral op mijn eigen persoonlijke ervaringen." Toepasselijk dan ook dat de tweede single de naam 'The Man' heeft.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Run For Cover'

​Nog meer? Ja hoor! De derde single staat ook online: 'Run For Cover'. Het nummer zou eigenlijk verschijnen op het album Dag & Age uit 2008, maar Flowers was op dat moment nog niet blij met het eindresultaat. Gelukkig nu wel! Geniet je mee?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nog even geduld...

We weten dus al vrij veel over de nieuwe plaat, maar we want more! Nog heel even geduld, want vrijdag 22 september kunnen we van alle nummers genieten!

Ster advertentie
Ster advertentie