Programma

Eerste namen voor Het Offici

  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste namen voor Het Offici

De eerste namen van artiesten die optreden tijdens het door Radio 2 georganiseerde grootse meezingconcert Samen voor Oranje op maandag 30 april in Ahoy, Rotterdam zijn bekend. Edsilia Rombley, Glennis Grace, Trijntje Oosterhuis, Lisa Lois, Jim Bakkum en Rowwen H

Samen voor Oranje

Het concert Samen voor Oranje belooft een glorieuze viering te worden van de troonswisseling op 30 april. Hoogtepunt is rond 19.30 uur de live uitvoering van Het Officiële Koningslied. De nieuwe Koning en Koningin worden via een videoverbinding toegezongen door de artiesten en het publiek in Ahoy. Het Koninklijk Paar kijkt in Amsterdam voorafgaand hun rondvaart op het IJ via een groot scherm bij het Eye live mee, net zoals vele landgenoten via schermen in alle provincies en thuis via de publieke televisiezenders kunnen meekijken en meezingen. Het hele concert inclusief de vertolking van het Koningslied wordt integraal uitgezonden op Radio 2.

Inspireer de Koning met jouw tekst voor het Koningslied

Radio 2 is door het Nationaal Comité Inhuldiging gevraagd de organisatie en uitvoering van Het Officiële Koningslied te organiseren. De muziek voor het Koningslied is inmiddels gecomponeerd door John Ewbank. De tekst van het lied wordt gemaakt door een aantal tekstschrijvers met daarin bijdragen van de Nederlandse bevolking. Iedereen kan van dinsdag 2 tot en met woensdag 10 april via www.hetofficielekoningslied.nl in één zin beschrijven hoe hun droom voor ons land eruit ziet. De mooiste, beste passende en treffendste woorden, zinnen, zinsdelen en passages worden gebruikt in de definitieve tekst die op 22 april bekendgemaakt wordt. Insturen kan ook via de app ‘Koninglied’. De strekking van het uiteindelijke lied sluit aan op het motto van deze viering van de troonwisseling: “Mijn droom voor ons land, inspiratie voor onze Koning”.

Bijwonen concert Samen voor Oranje

Het feestelijke meezingconcert Samen voor Oranje in Ahoy, Rotterdam begint om 17.30 uur. De kaartverkoop voor dit unieke concert en samenzang is gestart op www.ticketservice.nl. Kaarten kosten € 5,- exclusief eventuele handlingskosten, de opbrengst gaat naar Oranje Fonds.

Ster advertentie
Ster advertentie