Programma

Hebben we straks nog wel pensioen?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hebben we straks nog wel pensioen?

Politiek Den Haag, maar dan net even anders, dat is De Derde Kamer. In deze vrolijke, heldere en informele podcast nemen Wouter van der Goes en politiek verslaggever Lars Geerts je mee naar Den Haag!

CDA is de zoektocht naar een lijsttrekker gestart en daarmee is het verkiezingseizoen voor de verkiezingen van 2021 toch echt geopend! Maar in hoeverre is dit een poppenkast? Waarom moet dat nu, midden in coronatijden? En kunnen wij, jij en ik, gewoon solliciteren op het lijsttrekkerschap? Lars vertelt!

Pensioenakkoord

En het pensioenakkoord, na 10 jaar van touwtrekken zijn werkgevers, werknemers en de overheid er eindelijk uit. Hoe ziet dit plan er uit? En moeten wij - de huidige generatie - ons zorgen maken? Hebben we straks nog wel pensioen? Vrijdag gaan de bonden stemmen!

Toeslagenaffaire

Ook stond de afgelopen week weer in het teken van de toeslagenaffaire. De spanning liep enorm hoog op in de Kamer tijdens het tweedaagse debat. Wat was daar aan de hand? Inmiddels wordt steeds duidelijker hoe diep de beerput is… En deze week gaat Wouter op bezoek bij Jan Anthonie Bruijn, voorzitter van de Eerste Kamer. Wat speelt er in de senaat in coronatijd? En wat gaat er nu gebeuren tijdens Prinsjesdag?

#21 - DE DERDE KAMER met Lijsttrekker CDA, Toeslagenaffaire en Jan Anthonie Bruijn (S02) - De Derde Kamer

VRAGEN?

Als je vragen hebt omtrent Corona, laat het de redactie van De Derde Kamer dan weten! Wat wil je weten over de beslissingen die ze nemen in Den Haag? Via het telefoonnummer 06-12253352 staan ze ook nu - of misschien wel juist nu - dag en nacht open voor je vragen.

WOUT2DAY EN VINYL FRIDAY

Meer Wouter van der Goes op NPO Radio 2? Je hoort Wouter elke maandag t/m donderdag van 18.00 tot 20.00 uur met Wout2Day en op vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur met Vinyl Friday.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie