Programma

Black Sabbath stimuleert planten

  1. Nieuwschevron right
  2. Black Sabbath stimuleert planten

Volgens een onderzoek van de gerenommeerde Britse tuinier Chris Beardshaw doet de muziek van metalband Black Sabbath wonderen voor de tuin.

Verslag

Beardshaw, bekend van het langlopende BBC-programma Gardeners’ World, deed vrijdag 19 april verslag van zijn onderzoek op de radio. De onderzoeksopstelling bestond uit vier serres waarin inca-lelies werden gekweekt.

Onderzoeksopstelling

In de eerste serre was het stil, in de tweede werd klassieke muziek aangezet en in de derde muziek van Cliff Richard. De vierde en laatste serre werd gevuld met de donderende drums en beukende riffs van Black Sabbath. Voor het onderzoek werd gekeken naar ziektes onder de planten, de afstand tussen de knoppen en de mate waarin de planten tot bloei kwamen.

Opmerkelijk

Het resultaat van het onderzoek was opmerkelijk: de lelies in de Black Sabbath serre waren weliswaar de kleinste van alle planten, maar leverden de mooiste bloemen op en waren het best bestand tegen ziektes.

Sabotage

De lelies in de serre van Cliff Richard hebben het einde van het experiment niet gehaald, maar het is nog onduidelijk of dit aan het stemgeluid van de zanger ligt. “Er werd sabotage vermoed, maar dat konden we niet bewijzen”, vertelde Beardshaw in de Britse krant The Guardian.

Foto: Wikimedia Commons

Ster advertentie
Ster advertentie