Programma

Originele bandnamen

  1. Nieuwschevron right
  2. Originele bandnamen

Starfish, The Hype en On A Friday, wie kent ze niet. Allemaal succesvolle bands, maar beter bekend onder hun nieuwe naam. Hoeveel oude namen ken jij?

Starfish

Het is de oude naam van Coldplay. Vlak voor het eerste grote optreden van de band, besloten ze zichzelf Starfish te noemen. De naam Coldplay komt van een gelijknamige band die op het punt stond om te stoppen. De jongens van Starfish vonden dit een veel betere naam en besloten om na het stoppen de naam over te nemen. Vanaf 1998 heet de band officieel Coldplay.

Coldplay_viva1.jpg

The Hype

Eigenlijk was de eerste naam van U2: Feedback. Deze naam kozen de bandleden toen ze nog repeteerde in de keuken van Larry Mullen Jr. als jonge jongens. In maart 1977 werd de naam officieel veranderd naar The Hype, van de toen nog vijf koppige band. Bij het vertrek van Dik Evans (broer van The Edge) werd de naam U2 gekozen. Nieuwe samenstelling, nieuwe naam.

U2.jpg

On A Friday

Voordat Radiohead een grote succesvolle band was, heette ze On A Friday. De band, bestaande uit schoolvrienden, repeteerde namelijk verassend genoeg; op vrijdagen. Echt stabiel was het bestaan van de groep niet, gezien het feit dat iedereen vertrok om te gaan studeren. Eenmaal terug bij elkaar kozen de bandleden ervoor, onder enige dwang van hun label, om de naam te veranderen. Wel is er nog een demo opgedoken uit de On A Friday tijd, voordat Jonny Greenwood onderdeel uitmaakte van de groep.

radiohead.jpg

Vict'em

Voordat Racoon bestond zaten Bart van der Weide en Dennis Huige samen in de hardcoregroep Vict'em. Tot de twee in 1996 besloten om te stoppen met deze band en met z'n tweeën door te gaan als Racoon. Een paar maanden later sloten Stefan de Kroon en Paul Bukkens zich bij het duo aan. Het begin van Racoon zoals we ze nu kennen.

RACOON-PERSFOTO-2-3-WEB.jpg

Girl's Tyme

De dames van Destiny's Child begonnen hun muzikale carriere onder de naam Girl's Tyme. De groep bestond toen nog uit zes meiden. Om bekend te worden deden ze mee aan de talentenjacht 'Star Search', maar verloren. Na een paar jaar van matig succes tekende de groep in 1996 bij Columbia Records onder de naam Destiny's Child.

destinyschild0004.jpg

Stampei

De Dijk wordt in 1981 gevormd uit de restanten van Stampei. De band Stampei werd eind 1974 opgericht. Huub en Hans van der Lubbe, Bert Stelder en Nico Arzbach spelen in deze band voor het eerst samen. Als de band in 1980 wordt De Dijk opgericht, vernoemd naar de Zeedijk in Amsterdam.

dedijk01_foto_door_bob_bronshoff_klein.png

The Tea Set

Voordat Pink Floyd, Pink Floyd werd. Heette de band onder andere The Tea Set, maar ook Meggadeaths, Spectrum Five en The Abdabs. De band repeteerde in een 'tearoom' in een kelder van een pand aan Regent Street, vandaar de naam.

Pink Floyd - Photographer - Andy Earl.jpg

Ster advertentie
Ster advertentie