Programma

A balladeer: ‘In haar muziek is Kate Bush een soort actrice’

  1. Nieuwschevron right
  2. A balladeer: ‘In haar muziek is Kate Bush een soort actrice’

Marinus de Goederen, beter bekend als a balladeer, zit bij Dolf in de studio in de achtste aflevering van de podcast Liedjeslust.

A balladeer is het muzikale alter ego van Marinus de Goederen. In 2006 brak a balladeer door met het nummer Swim with Sam. Het coronavirus gooit al meer dan een jaar ons leven overhoop. Marinus gebruikt de rustige lockdown om nummers te schrijven, maar hij geeft eerlijk toe dat deze periode niet voor veel creativiteit zorgt: “Het is een iets langer proces dan normaal.” Een vriend van de zanger omschreef hem eens als een diesel, die op gang moet komen, maar wel heel goed loopt. Misschien is het een cliché, maar Marinus omschrijft muziek als een uitlaatklep. “Het wordt minder naar mate ik ouder word. Je maakt iets mee en je wil daar iets mee, en uiteindelijk is het heel erg mooi om daar een documentje van te maken.”

Kate Bush

Een van de liedjes die Marinus heeft meegenomen is het nummer Houdini, van Kate Bush. “Kate Bush kan goed verhalen vertellen. Ze kan heel goed acterend zingen, van fluisteren naar schreeuwen. In haar muziek is Kate Bush een soort actrice.”De variatie in haar muziek is iets dat Marinus inspirerend vindt aan Kate Bush. “Dat zou ik zelf niet kunnen denk ik. Ze is een goede storyteller en producer.” Houdini is een plaat uit 1982 en heeft Bush zelf geproduceerd. “Ik kan zo snel geen andere vrouwen verzinnen die dat ook zo deden in die tijd.”

Luister hieronder naar de nieuwe aflevering:

Liedjeslust

Liedjeslust is voortgekomen uit Afslag Thunder Road. "Het is een grote vreugde om met makers, tekstschrijvers en muzikanten over liedjes en lyrics te spreken. Ik verheug mij de komende weken op gasten als Jacqueline Govaert en Mr a balladeer", vertelt Dolf. In Liedjeslust neemt een gast zelf drie liedjes mee en vertelt over de teksten en waarom het zo mooi is. Dolf voegt er ook zelf nog een liedje aan toe.

NPO Luister

Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire podcasts en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor iPhone of Android.

Foto omslag: BNNVARA

Ster advertentie
Ster advertentie