Programma

Bibian Mentel in ontroerende documentaire: 'Ik heb ook tranen'

  1. Nieuwschevron right
  2. Bibian Mentel in ontroerende documentaire: 'Ik heb ook tranen'

Snowboardster Bibian Mentel is het afgelopen jaar gevolgd voor een documentaire over haar strijd tegen kanker. In Jan-Willem Start Op! vertelt ze over de mooie en verdrietige momenten die de film laat zien.

In september was Bibian tijdens 100 uur voor KWF ook telefonisch te gast en toen vertelde ze dat ze teveel van het leven houdt om op te geven. In de documentaire laat ze de verschillende kanten van haar strijd zien. Bibian ziet hem zelf voor het eerst met een kleine groep vrienden. Ze vertelt: "Het leek mij leuk om de film op een groot scherm in een kleine club te kijken. Dat was heel speciaal en bijzonder."

'Ik heb ook tranen'

We zien Bibian regelmatig verschijnen in de media met een lach op haar gezicht, maar dat laat wat haar betreft niet het hele plaatje zien. "Iedereen kent me natuurlijk als een goedlachse Bibian", vertelt ze. Ook bij haar komt echt niet alles goed, legt ze uit: "Dat hou ik normaal gesproken altijd voor mezelf, maar ik heb natuurlijk ook tranen. Ik ben gewoon een mens en zo heb ik ook mijn verdriet. Ik dacht dat het gewoon wel mooi zou zijn als mensen een keer een kijkje in mijn leven konden krijgen en hopelijk hebben mensen daar wat aan."

Krachtig optimisme

Bibian gaat op een bijzondere manier met slecht nieuws om. In plaats van haar hoofd te laten hangen, bekijkt Bibian alles van de positieve kant. Ze vertelt: "Zodra ik iets slechts te horen krijg over mijn gezondheid, draai ik dat eigenlijk altijd direct om en dan probeer ik nuchter te denken: 'Wat kan er wel?'. Dat maakt iets in mij los."

De documentaire 'LEEF' is vanaf 21 oktober te zien op Videoland.

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie