Programma
AVROTROS

Corné Klijn interviewt Coldplay over Music of the Spheres

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Corné Klijn interviewt Coldplay over Music of the Spheres

Coldplay bracht afgelopen vrijdag het album Music of the Spheres uit. Corné Klijn ging voor De Albumshow in gesprek met bassist Guy Berryman en drummer Will Champion. Bekijk het interview hier!

Met het conceptalbum Music of the Spheres presenteert Coldplay luisteraars op een reis door het universum. Dat leverde onder andere de TopSong Higher Power en de BTS-samenwerking My Universe op. De plaat staat deze week centraal in De Albumshow, waar Music of the Spheres Album van de Week is.

Corné Klijn interviewde Coldplay-bassist Guy Berryman en drummer Will Champion over het ontstaan van Music of the Spheres, waarop de band samenwerkt met de Zweedse hitproducer Max Martin.

Ontdekkingsreis

"Het ruimtethema van Music of the Spheres gaf ons de kans om meer te ontdekken", vertelt Berryman. "Het was alsof we wegvlogen van onze planeet en van een afstandje een blik konden werpen op de mensheid en de plek waar we wonen."

De Britse band kondigde het album aan met de woorden "everyone is an alien somewhere". Volgens Champion zijn die woorden bedoeld om mensen te laten kijken naar wat ze samenbrengt, en niet naar wat ze uit elkaar houdt. "Vanuit het perspectief van een andere planeet zouden wij de aliens zijn. We gingen op zoek naar het perspectief waarin we allemaal gelijk zijn."

Coldplays ontdekkingsreis tijdens Music of the Spheres was overigens niet alleen thematisch: de band zoekt ook nieuwe geluiden en samenwerkingen op. "Ons vorige album, Everyday Life, was behoorlijk ingetogen, dus we wisten dat we nu meer uit wilden pakken voor de opvolger", zegt Berryman.

Bekijk het volledige interview hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Albumshow

Je hoort De Albumshow elke zondagavond tussen 21.00 en 00.00 uur. Corné Klijn kiest voor iedere uitzending een album van de week uit, waarvan hij elk uur een nummer draait en vertelt over de totstandkoming. Deze week staat Coldplays Music of the Spheres centraal.

Ster advertentie
Ster advertentie