Programma

Alwyn broedde een ei uit op zijn borst

  1. Nieuwschevron right
  2. Alwyn broedde een ei uit op zijn borst

Alwyn droeg een maand lang een eenden-ei op zijn lichaam en broedde het uit tot er een kuiken uitkwam. Frank belt hem op in Wout2Day.

De broedbehoefte zat er bij Alwyn al vanaf jongs af aan in. Toen afgelopen februari de broedmachine leeg was, ging Alwyn op zoek naar kwarteleieren in de supermarkt. Hij vond dit het proberen waard. Het resultaat: zijn eerste kuiken genaamd Albert. Na dit succes was Alwyn klaar voor de volgende stap. Via via kende hij iemand met eenden-eieren. Hoe is dat nou; het broeden van een eenden-ei tegen je lichaam aan? Alwyn doet zijn verhaal aan Frank.

'Dat eerste moment op je buik, dat is wel speciaal hoor'

Voor het broeden moesten de nodige aanpassingen gemaakt worden. Voordat Alwyn kon slapen met een eenden-ei op zijn borst moest er eerst geoefend worden met een onbevrucht kippenei. Douchen kon gelukkig wel zonder problemen. Hoe ging het uitbroeden? “Ik had al met een lampje door het ei geschenen en ik kon zien dat 'ie echt aan het bewegen was. Toen wist ik; het zit eraan te komen. Dat eerste moment dat je dat voelt op je buik, dat is wel speciaal hoor. Ik heb een maand lang netjes door m'n knieën gebogen, niet gerend en rondgelopen alsof ik zwanger was en leefde naar het moment toe", vertelt Alwyn. Kijkers van zijn YouTube-kanaal kwamen met de naam 'Wiebel'. "Dat vond ik zo mooi passen bij de manier waarop hij loopt. Eendje Wiebel is een feit."

Benieuwd naar het volgende dat Alwyn gaat broeden? Bekijk hieronder het hele fragment.

Met Wiebel gaat het goed.

Omdat Alwyn Wiebel voedsel geeft en beschermt, loopt Wiebel steeds achter hem aan en piept hij wanneer zijn baasje er niet is. Daarom heeft Alwyn Wiebel vriendjes gegeven; een andere eend en een jonge pauw. “Het is nu een wonderlijk trio dat heel de tijd achter mij aan waggelt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wout2Day

Je hoort Wout2Day iedere werkdag tussen 18:00 en 20:00 op NPO Radio 2.

Foto omslag: Still

Ster advertentie
Ster advertentie