Programma

Phil Collins en Eric Clapton samen op het podium

  1. Nieuwschevron right
  2. Phil Collins en Eric Clapton samen op het podium

Op de verjaardag van Phil Collins blikken we terug op deze bijzondere live-versie van 'In The Air Tonight'!

Haar

Eric Clapton en Phil Collins kennen elkaar nog uit de tijd dat Phil een behoorlijke bos haar had. Dit is een opname uit die tijd... En wát voor een! Ah, de 80s... Toen The A-Team voor het eerst op tv was, Ronald Reagan het belangrijkste ambt ter wereld bekleedde, Nirvana nog toekomst muziek was, de Atari en de Commodore 64 de belangrijkste gameconsoles waren en toen Phil Collins nog lang haar had. Hoe de wereld is veranderd. De goede muziek uit die beeld horen we gelukkig nog steeds heel vaak en er zijn ook mooie beelden bewaard gebleven. Zoals deze opname van 'In The Air Tonight' bijvoorbeeld, met Phil Collins achter het drumstel en Eric Clapton op gitaar.

Bekijk hieronder de beelden van het bijzondere optreden:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ooggetuige

Veel mensen denken dat het gaat over een man die ziet hoe iemand verdrinkt, maar niet te hulp schiet. Volgens deze theorie is Collins ooggetuige van dit incident en spreekt hij degene om wie het gaat toe tijdens een optreden. De zanger ontkracht dit verhaal en zegt dat het complete onzin is dat het nummer daarover gaat.

Scheiding

De daadwerkelijke betekenis van het nummer blijft een raadsel. "Ik heb eerlijk gezegd geen idee waar het precies over gaat. Ik lag op dat moment net in scheiding met mijn eerste vrouw", aldus Collins. Hij geeft aan op dat moment te kampen met enorm veel boosheid en verdriet en wil dat van zich afschrijven. Volgens de zanger heeft hij niet meer gedaan dan zijn gevoelens over die zwarte periode op papier gezet.

Bekijk hieronder het interview met Phil Collins bij The Tonight Show:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie