Programma

Met de trekker naar de drive-in boerenbioscoop

  1. Nieuwschevron right
  2. Met de trekker naar de drive-in boerenbioscoop

Het lijkt misschien een grap, maar er komt écht een drive-in boerenbioscoop! Wouter wil weten hoe dit precies zit en belt met initiatiefnemer Jaap Verseput.

Lekker op de trekker

Bij een drive-in boerenbioscoop is het natuurlijk toepasselijk dat je lekker op de trekker gaat. Toch is het volgens Verseput geen probleem als je geen tractor hebt: "Auto's zijn ook welkom. Het is als je komt wel belangrijk dat je voertuig een FM-zender heeft, maar ook trekkers hebben dat. Wij sturen de soundtrack van de film namelijk via de zender."

Geen James Bond-achtige taferelen

Het idee van een drive-in boerenbioscoop komt niet uit de lucht vallen. Verseput: "We hebben eerder twee edities gehad van een boerenbioscoop. Daar is deze drive-in versie nu een vervolg op." De werkhaven Bommenede is op 26 mei het toneel van dit bijzondere initiatief. Verseput legt uit wat voor soort films er gedraaid worden: "Het zijn films met inhoud, geen James Bond-achtige taferelen. We hebben allemaal lokale filmmakers gevraagd om een video van vijf tot tien minuten te maken. Het gaat om tien tot twaalf films, waar we een programma van ruim een uur van samengesteld hebben."

Beluister hieronder het hele interview met de initiatiefnemer van de drive-in boerenbioscoop:

Het is echt waar: er komt een drive-in boerenbioscoop!

Wout2Day
Dj: Wouter van der Goes
Ma - do 18:00 - 20:00

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie