Programma

Kyteman maakt zich klaar voor voor reünieconcerten met zijn Hiphop Orchestra

  1. Nieuwschevron right
  2. Kyteman maakt zich klaar voor voor reünieconcerten met zijn Hiphop Orchestra

Voor veel mensen is het een ontzettend mooi, onverwacht, bericht: Kyteman’s Hiphop Orchestra komt na elf jaar terug! Annemieke belt tijdens de A-Lunch met Colin.

Het idee van de reünie komt op bij Colin Benders (Kyteman) en hierna kan hij de gedachte niet meer loslaten. Het plan is om tijdens Lowlands, Down The Rabbit Hole en in de Ziggo Dome op te gaan treden, maar ook Colin maakt zich zorgen om de verscherpte coronamaatregelen. Annemieke blikt terug op een van de eerste optredens die Kyteman gaf op Noorderslag in 2009. De band lanceerde zichzelf waarna het soms iets té snel ging, aldus Colin. Hoe kijkt hij terug op deze tijd?

Kytopia

Het is niet alleen Kyteman, maar ook het Hiphop Orchestra hoort bij de band. Hoe voelt het voor Colin om verantwoordelijk te zijn voor de 30 bandleden plus organisatie? Hij vertelt over het besluit van elf jaar geleden om te stoppen met de groep, maar nog wel door te gaan met Kytopia - het netwerk waar veel artiesten hun creativiteit in kwijt konden. Helaas lukt het sinds vorig jaar niet meer om het project rond te krijgen dus heeft hij het overgedragen aan betrokkenen sinds het begin, onder de naam stichting KLANK.

Gaat Kyteman in de nieuwe shows zijn grote Top 2000-hit Sorry spelen? En pakt hij zijn trompet na jaren weer op? Je hoort het in het fragment hieronder!

Video niet beschikbaar

Annemiekes A-Lunch

Je hoort Annemiekes A-Lunch met Annemieke Schollaardt iedere werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 2.

Omslagfoto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie