Programma

3JS, Typhoon en anderen werken samen aan alternatief voor zomerfestivals

  1. Nieuwschevron right
  2. 3JS, Typhoon en anderen werken samen aan alternatief voor zomerfestivals

Geen festivals deze zomer? Niet als het aan 3JS, Typhoon, Nick & Simon en vele andere artiesten ligt. Ze slaan de handen ineen voor een alternatief.

Door het coronavirus leek het festivalseizoen in het water te vallen, maar artiesten hebben samen iets bedacht om hun livemuziek toch nog naar de mensen te brengen. De Tuin van 2020 en Het Strand van 2020 zal het gaan heten. Er mogen maximaal honderd bezoekers per keer bij de optredens aanwezig zijn, die op verschillende data in juli en augustus worden gehouden.

Festival met aanpassingen

Typhoon is een van de initiatiefnemers: "Als ik voor mezelf praat heeft het wel even geduurd voordat de energie weer daar was om vooruit te kijken", vertelt hij. "Maar we kunnen niet wachten om de muziek weer te delen met onze fans, binnen de beperkingen, maar in liefde en volle energie. Al vraagt dit om wat aanpassingen."

Alle artiesten, onder wie Douwe Bob, Trijntje Oosterhuis, Snelle en Diggy Dex, treden per dag drie keer op. Ondanks de maatregelen kunnen op deze manier zoveel mogelijk mensen genieten van een mooie dag vol muziek. Het festival gaat pas van start wanneer het is toegestaan om evenementen met maximaal honderd bezoekers te organiseren. De locaties voor de concerten zijn nog niet bekend.

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie