Programma

Opnames nieuwe single Blackbird bijna afgezegd door coronabesmetting

  1. Nieuwschevron right
  2. Opnames nieuwe single Blackbird bijna afgezegd door coronabesmetting

Op nieuwjaarsdag bracht Blackbird haar single New Year's Morning, een samenwerking met het Metropole Orkest. In Jan-Willem Start Op! vertelt ze hoe ze het nummer bijna niet werd opgenomen door een coronabesmetting.

Blackbird, die eerder TopSongs scoorde met I'm Like You en Tell Your Mama, vertelde in De Kloosteravond met Martine al dat ze op haar single New Year's Morning afscheid neemt van een onmogelijke liefde.

Net op tijd

De opnames van het nummer gingen echter niet van een leien dakje. "Ik heb corona gehad eind november", legt zangeres Merel uit. "Gelukkig was het heel mild en had ik alleen hoofdpijn." In eerste instantie zou Merel het nummer live met het Metropole Orkest opnemen. Ze vertelt verder: "Omdat ik ziek was, kon ik niet samen met het orkest de studio in. Daarom heb ik in mijn eentje in een kerk de vocals ingezongen en ook nog op de allerlaatste dag dat het kon om 1 januari te halen. Dus ik ben heel blij dat het is gelukt."

Bijna afgezegd

Merel heeft zelfs overwogen de opnames af te zeggen. "Het is zo ontzettend gaaf om mee te maken dat je tegelijkertijd met zo'n orkest opneemt", vertelt ze. "Het Metropole Orkest is natuurlijk waanzinnig en het is dan een droom om het dan ook samen te doen." Aan de andere kant is ze juist ook blij met hoe het is gegaan. "Het had ook wel iets heel speciaals om het helemaal in mijn eentje te doen. Het voelde wel heel bijzonder om alleen in zo'n grote ruimte te staan."

Beluister het hele interview hieronder:

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie