Programma

Liveplaat The Beatles eindelijk op cd

  1. Nieuwschevron right
  2. Liveplaat The Beatles eindelijk op cd

Concerten van The Beatles werden gekenmerkt door gillende fans, maar die zijn vakkundig weggepoetst op een nieuwe live-cd.

Geen concerten meer

Het is een bekend verhaal: de fans tijdens concerten van de Fab Four schreeuwen zo hard dat de muziek helemaal niet te verstaan is, dus de heren sluiten zich op in de platenstudio. Toch heeft de Amerikaanse platenfirma van de band de wens een liveplaat uit te brengen. Er worden in 1964 en 1965 drie shows opgenomen in de Hollywood Bowl.

Onluisterbaar

De opnames gaan de kluis in wanneer ze niet goed genoeg worden bevonden. Nadat de band uitelkaar valt, worden de geluidsopnames opnieuw uit de kluis gehaald. Phil Spector zou geprobeerd hebben er iets van te maken, maar uiteindelijk is het Beatles-producer George Martin die de opnames luisterbaar maakt.

Na 39 jaar op cd

De elpee die voortkomt uit de door George Martin geremixte opnames is The Beatles At The Hollywood Bowl, die in 1977 verschijnt. Die liveplaat is nooit officieel op cd verschenen, maar met de technieken van nu zijn de opnames opnieuw opgepoetst. De nieuwe versie van The Beatles At The Hollywood Bowl, net negen extra tracks, verschijnt op 9 september.

Documentaire

De release van The Beatles At The Hollywood Bowl valt samen met de nieuwe documentaire Eight Days A Week: The Touring Years, geregisseerd door Ron Howard. In de film wordt beschreven hoe het voor de band was om op tournee te gaan en wat zich daar afspeelde. Ongetwijfeld zijn we ook hierin een hoop gillende fans.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie