Programma

Voorjaarsschoonmaak

  1. Nieuwschevron right
  2. Voorjaarsschoonmaak

Het is 21 maart! De dag dat we officieel weer leven in de lente! Van de grote voorjaarsschoonmaak, springende lammetjes tot het heerlijke weer...

Lente is... Van de grote schoonmaak tot de opbloeiende natuur. Deze nummers uit de Top 2000 brengen je helemaal in lenteachtige sferen:

Lente is... Beginnen aan de grote schoonmaak

Bij de lente hoort een grondige voorjaarsschoonmaak. Het moet natuurlijk wel mogelijk zijn om op blote voeten door het huis te lopen zonder een kilo stof mee te nemen. Freddie helpt je daar graag een handje bij met 'Another One Bites the Dust'. Terwijl je bezig bent deze stof te verwijderen kan je misschien ook even een blik werpen op die bolide op de oprit. Je kunt achterover leunen terwijl de carwash het werk doet of je kunt je handen eens uit de mouwen steken.

Lente is... Springende lammetjes

De lente betekent ook nieuw leven! Op een mooie voorjaarsdag op de fiets kan je je kind al gauw op de pasgeboren lammetjes wijzen. De vogeltjes beginnen al vroeg in de ochtend met hun fluitsessies en de koeien lopen weer vrolijk door de wei.

Lente is... Langere dagen

Aan de dagen lijkt geen einde te komen. De dagen in de lente worden langer, en het zonlicht wordt sterker. Voor Manfred Mann's Earth Band is het licht misschien net iets te fel. Voor andere mensen zorgt dit vaak voor een algemeen welbevinden en enige euforie! Dat brengt natuurlijk wel een grote glimlach op je gezicht!

Lente is... Groen!

Terwijl je uit het raam staart zie je geen 'saaie takken' meer maar prachtige groene bladeren! Uit de bolletjes komen krokussen, blauwe druifjes of narcissen. De natuur wordt weer als nieuw! De bloemtjes krijgen weer kleur en Tom Jones weet het zeker: thuis is het gras prachtig groen.

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie