Programma

RUMAG-baas Danny Membre: 'Arjen heeft wel een punt gehad'

  1. Nieuwschevron right
  2. RUMAG-baas Danny Membre: 'Arjen heeft wel een punt gehad'

Ruud gaat het gesprek aan met RUMAG-baas Danny Membre die het zwaar te voorduren kreeg na de kritiek in Zondag Met Lubach. In 30 MINUTEN RAUW vertelt hij over het begin van zijn carrière, het oprichten van RUMAG en de beschuldigingen van Lubach.

Begin dit jaar vuurde Arjen Lubach een aantal felle beschuldigingen af op RUMAG tijdens Zondag Met Lubach. Volgens Arjen probeerde het merk te profiteren van de coronacrisis door geld te verdienen met T-shirts die werden verkocht voor een goed doel. Lubach begon een tegenactie en zijn oproep bereikte al snel miljoenen mensen. Een karaktermoord op zijn Nederlandse bedrijf, vond RUMAG-baas Danny Membre. In 30 MINUTEN RAUW doet hij voor het eerst verhaal.

'Arjen heeft wel een punt gehad'

Naast de actie voor het Rode Kruis viel Arjen in de uitzending ook over de quotes van RUMAG. Die zouden zijn gestolen van andere bedrijven en zonder bronvermelding worden gedeeld. Danny durft dit niet gelijk te bekennen aan Ruud. "Arjen Lubach heeft wel een punt gehad. Laat ik het zo zeggen. We hebben wel naar elkaar moeten kijken. Wat ging er mis en waarom is dit gebeurd? Maar de manier hoe het neergezet is, zo was het niet", aldus de geboren en getogen Leeuwarder die later toch terugkomt op het punt: "We zijn gewoon dom geweest."

Hoe is RUMAG begonnen, wat waren de gevolgen van de beschuldigingen en hoe gaat het nu met het bedrijf? Luister de aflevering:

#2 - 30 MINUTEN RAUW met Danny Membre (S06) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

HOE TE BELUISTEREN?

Je kunt afleveringen van 30 MINUTEN RAUW beluisteren in onze gratis NPO Radio 2 app en via je favoriete podcastplatform. Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

DE WILD IN DE MIDDAG

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2.

De Week van de Podcast

Van zondag 25 t/m zaterdag 31 oktober viert de NPO De Week van de Podcast. Bekijk het complete aanbod van NPO Radio 2 en luister naar één van onze podcasts op jouw favoriete platform.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie